• 0

Netfliks našao partnera da ponudi "jeftiniju" opciju za potrošače

Vest je bila iznenađenje

  • 0
logotip NETFLIX Foto: Shutterstock

Netfliks i Majkrosoft udružuju se kako bi izgradili nivo striming servisa koji podržava oglašavanje, jer se utrkuje da ponudi jeftiniju opciju za potrošače usred teške konkurencije i rastuće inflacije.

Usluga striminga, koja je navodno razgovarala sa potencijalnim partnerima, odabrala je Majkrosoft jer je „nudila fleksibilnost za inovacije tokom vremena na strani tehnologije i prodaje, kao i snažnu zaštitu privatnosti za naše članove“, rekao je glavni operativni direktor Greg Peters.

Izvršni direktor Netfliksa Reed Hastings je u aprilu najavio da će kompanija kreirati verziju svoje usluge koja podržava oglašavanje.

Vest je bila iznenađenje jer je Hejstings ranije bio čvrsto protiv reklama, opisujući Netfliks kao zonu bez reklama koja omogućava gledaocima da se „opuste“ a da ne budu „iskorišćeni“.

Podsticanje oglašavanja je deo Netflik-ovog cilja da se preorijentiše za manje vremena. Izgubio je dve trećine svoje tržišne vrednosti od novembra, a analitičari su uporedili njegov pad sa krahom dotcom-a.

Netfliks i Disnei imaju isti cilj: da dodaju više pretplatnika. Njihov izazov je da obezbede da opcija podržana oglasima ne odvede previše kupaca po punoj ceni, dok istovremeno dopre do dovoljnog broja ljudi da privuče oglašivače. Oglašavanje donosi više od 10 milijardi dolara godišnje za Microsoft, što ga čini četvrtim po veličini igračem za digitalno oglašavanje, pri čemu najveći deo prodaje dolazi od pretraživača Bing i oglasa za posao na LinkedIn-u.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>