• 4
 ≫ 

Dovitljiv način pivnice u Minhenu: Kupci plaćaju pivo suncokretovim uljem i dolaze do zaliha za prženje šnicli

 ≫ 

Dok u nemačkim pivnicama litar piva košta oko sedam evra, flaša suncokretovog ulja od jednog litra se prodaje za oko 4,5 evra - što ponudu čini primamljivom za mnoge

  • 4
Restoran kafic ulje pivo

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Pivnica Gisinger u Minhenu pronašla je novi način da prevaziđe nestašicu jestivog ulja u Evropi dopuštajući kupcima da pivo plaćaju suncokretovim uljem kako bi obezbedili zalihe za prženje šnicli.

S obzirom na to da su Ukrajina i Rusija najveći izvoznici suncokretovog ulja - oko 80 odsto izvoza potiče iz te dve države, mnoge evropske zemlje, uključujući Nemačku, kubure sa tom namirnicom od kako je u februaru počeo napad Rusije na Ukrajinu, javio je Rojters, a prenosi Tanjug.

Menadžeri pivare Gisinger u Minhenu, smislili su odgovor nudeći ljubiteljima piva litar njihovog omiljenog pića za istu količinu suncokretovog ulja.

- Cela stvar je nastala zato što smo jednostavno ostali bez ulja u kuhinji i zato moramo da budemo inventivni - rekao je menadžer pivnice Erik Hofman.

Flaše ulja od repice i suncokreta često nestaju sa polica supermarketa u Nemačkoj od kako je počeo ruski napad na Ukrajinu, a mnoge prodavnice su ograničile broj boca po kupcu.

- Veoma je teško doći do ulja... ako vam treba 30 litara nedeljno, a umesto toga dobijete samo 15, u jednom trenutku više nećete moći da pržite šnicle - rekao je Hofman i dodao da su kupci do sada "trampili" 400 litara ulja za pivo.

Dok u nemačkim pivnicama litar piva košta oko sedam evra, flaša suncokretovog ulja od jednog litra se prodaje za oko 4,5 evra - što ponudu čini primamljivom za mnoge.

Moric Baler je kupio 80 litara suncokretovog ulja u Ukrajini kada je isporučivao humanitarnu pomoć toj zemlji, zamenivši ulje za osam gajbi piva za svoju rođendansku zabavu.

"Kampanja je kul", rekao je on i dodao da kupci dobijaju jeftino pivo, a istovremeno pomažu i pivnicu Gisinger.

Video: Nakon što se vakcinišete protiv korone, u ovoj pivari možete i da popijete Vakcinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>