• 4
 ≫ 

Šokantan oglas za posao na Balkanu: "Nosite miniće, osigurajte barem 5 pića, nema sedenja"

 ≫ 

Devojke koje noćni klub želi da angažuje treba da ispune niz zahteva. Da li se, prema vašem mišljenju, ovakvi uslovi rada kose sa etikom?

  • 4
Engleska noćni klubovi ukidanje restrikcija Foto: Tanjug/AP

Oglas za posao jednog noćnog kluba u Hrvatskoj zgrozio je korisnike društvenih mreža, budući da se traže "devojke (studentkinje) koje će koketirati sa gostima, kako bi im oni plaćali pića".

Neki od uslova su da moraju nositi mini suknje, ne smeju da sede, a radi se sedam dana u nedelji, dakle, nema slobodnog vremena.

Ovaj "radni zadatak" nazvan je "veštačko punjenje", a podrazumeva koketiranje sa gostima kako bi oni potrošili više novca. Poslodavac je naveo da je satnica 40 kuna (oko 5 evra), a radi se svaki dan od 22 sata do 3 ujutru. Navodi se i kako je potreban i studentski ugovor, ''njihov ili tuđi'', piše Klix.ba.

U oglasu se dalje navodi da je plaćen prevoz od lokacije do lokacije, autobusom, te da se moraju sačuvati računi. Takođe je i dat detaljan opis "zadataka" studentkinja, uz niz zahteva koje moraju ispuniti, počev od toga da moraju izgledati kao da su odabrale doći u klub i "da se provode najbolje u životu".

Navedeno je i kako bi svaka devojka trebalo da "osigura" najmanje pet plaćenih pića.

U nastavku piše: "Treba da budete vesele, nasmejane, da plešete i međusobno sarađujete - to će vam umnogome olakšati posao; treba da animirate gosta celo vreme, jer tako održavate atmosferu".

I tu nije kraj. Osim osmehivanja, potrebno je da komuniciraju s gostima i da se same priključe nekom separeu, ako gosti neko vreme ne prilaze prvi. Da skandal bude još veći, u opisu oglasa je istaknuto kako se očekuju "haljine, minići i topići, štikle i full makeup, uz puštenu, sređenu kosu".

Dalje, "nikako ne smeju da nose sve u crnoj boji ili da imaju nedovoljno šminke uz kosu koja nije sređena do kraja".

Angažovane devojke svoje ''pozicije'', tokom pet sati rada, smeju da napuste samo ako moraju u toalet. Fotografisanje je obavezno kada dođu na radno mesto, i to kolektivno.

"Slike moraju da bude takve kao da ih objavljujete same na svom profilu (morate se videti cele, nasmejane, napraviti kompoziciju slike da se od svake devojke izvuče maksimum). Slikajte se i solo i grupno, a fora slike i videe odmah šaljite u grupu da možemo ispraviti ako nešto nije dobro i da ih imamo za našu stranicu", navodi se dalje u tekstu.

Kako je oglas izazvao mnoštvo negativnih komentara, originalna objava je obrisana, ali se screenshot i dalje može pronaći na društvenim mrežama, kao i u samom tekstu objavljenom na portalu Klix.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    17. jul 2022 | 12:32

    Капитализам... све има своју цену!

  • Ivan

    17. jul 2022 | 14:06

    Pa šta je tu novo to se odavno radi i kod nas

  • Mama

    17. jul 2022 | 23:19

    Animir dame, toga je bilo uvek. Zašto ste šokirani? Da li znate da se masa naših 'javnih licnosti' bavi tim zanatom?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>