• 0
 ≫ 

Besplatna pica ih nije vratila na posao, ali klima hoće: Ovo je novi "kec u rukavu" za firme

 ≫ 

Posle dva leta, tokom kojih su zaposleni mogli da rade ležernije - u šortsu, sada se opet suočavaju sa putovanjem do posla po velikoj vrućini

  • 0
prijatelji, ručak Foto: Freepik

Šefovi, posebno u Americi, svim silama se trude da vrate radnike u kancelariju, ali to ne ide tako lako.

Nakon dužeg perioda rada na daljinu, mnogima se taj način rada "osladio". Zimi sede u svom domu, ne moraju da izlaze po mrazu i snegu, a leti ne moraju da putuju po najvećoj vrućini niti da "gube vreme" u prevozu.

Takođe, mogu biti obučeni kako žele, na primer, u šortsu i majici, dok ujedno i štede novac - posebno za gorivo i hranu na poslu. Sve to ne ide u korist poslodavcima. Kako, onda, ubediti zaposlene da se vrate starom režimu?

Gregori Sarafan (33) je jedan od tih radnika kojima se trenutno ne vraća na posao, u ofis. Starom ritmu se vratio u maju, nosio je odelo i kravatu, a takođe bi na posao kretao 30 minuta ranije, kako bi imao vremena da "dođe k sebi" u svojoj privatnoj kancelariji, pre nego što bi krenuo na sud, udaljen jedan blok dalje.

- Seo sam ispod ventilacionih otvora u svojoj kancelariji i obrisao znoj sa lica nekim papirnim ubrusima - kaže on, i dodaje: "Ne možete mnogo da uradite tim povodom, osim da skinete sako i kravatu, da samo tako sedite i pustite da se telo ohladi".

Ali, kako su temperature počele da se penju, Sarafan je počeo da "krije" odelo, košulje, pregršt kravata i cipela u svojoj kancelariji, kako bi mogao da se presvuče. Na posao ide metroom, a za tu priliku oblači majicu i lagane pantalone, što je, kako kaže, neuporedivo bolje nego da "pati u sakou natopljenom znojem".

Zvuči neverovatno, ali tako je. Da li su radnici "razmaženi" ili ne, činjenica je da se šefovi bore da ih vrate u ofis, baš u trenutku kada temperatura raste.

Klima uređaj Foto: Shutterstock

Posle dva leta, zahvaćena pandemijom, kada su mnogi poslovi mogli da se rade onlajn - recimo, Sarafan je imao suđenja putem Zoom-a, radnici se sada ponovo suočavaju sa starim, neprijatnim izazovima. Neki, doduše, pronalaze kreativne načine da se izbore s tim, piše WSJ.

Oni koji imaju mogućnost da i dalje rade od kuće, kažu da ponekad ipak idu u kancelariju - jer tamo imaju klima. Dakle, ovaj uređaj bi mogao biti spasonosno rešenje za poslodavce, jer besplatna pica nije urodila plodom.

- Živim u stanu koji je u zgradi iz 1924. godine i imam kućni klima uređaj, ali on ne može da parira industrijskim klimatizacijama kakve se postavljaju u kancelarije - priča Erik (28) iz Čikaga.

Video: Daniel Akerman meri sreću i zadovoljstvo radnika: Ovako će izgledati Balkan u narednih 5 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>