• 0

Nova investicija iznenadiće mnoge: Mate Rimac postaje poljoprivrednik

Korisnici su već naviknuti na prirodan izgled i ukus povrća pa ne planiraju da se vraćaju masovnoj proizvodnji

  • 0
Mate Rimac Mate Rimac / Foto: Profimedia/DENIS LOVROVIC/AFP

Već u drugoj godini najvećeg proizvođača ekopovrća Grunteka, vrtovima budućnosti pridružio se i Mate Rimac, poznati hrvatski inovator i preduzetnik. Time pomaže Grunteku za ostvarenje velikih planova za budućnost, odnosno ulazak na inostrano tržište. Ovo je ujedno i prvi agro projekat u koji Rimac investira, a Grunteku je čast što je upornost i kvalitet prepoznao i svetski inovator, piše Gruntek.

Na korak smo bliže ostvarivanju velikih planova za stvaranje zelenije i održivije budućnosti: Gruntek podstiče urbano stanovništvo da organsko povrće nabavlja direktno od proizvođača, bez posrednika; transparentno, povoljnije i bez stvaranja otpada od pakovanja i bacanja viškova hrane iz maloprodaje što je neizbežno u trgovačkim lancima.

Gruntek nema takve probleme; niti u proizvodnji ni u pakovanju i distribuciji ne koristimo plastiku. Korisnici su već naviknuti na prirodan izgled i ukus povrća i ne planiraju da se vraćaju masovnoj proizvodnji.

– Naši korisnici prihvataju prirodne proizvode onakve kakvi rastu u njihovom vrtu, tako da je otpad od hrane za nas nepoznanica – poručuje Prosenik.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>