• 1

Apeluju na narod: "Nemojte nositi jeftine naočare, bez UV zaštite". Model koji nosi Kruz obara rekorde

Pilotske naočare su opet aktuelne, i to jedan specifičan model. Na trend je uticao film Top Gun: Maverick

  • 1
Top Gun Maverick, Kanski festival Foto: Tanjug/AP

Film "Top Gun: Maverick" obara sve rekorde po zaradi, kada je reč o bioskopskim blagajnama.

Do sada je zaradio više od milijardu dolara, a njegova popularnost u Velikoj Britaniji takođe doprinosi povećanju prodaje avijatičarskih (pilotskih) sunčanih naočara, koje Tom Kruz nosi u kultnom ostvarenju.

Kako piše Blumberg, istorija, tj. scenario se ponavlja. Naime, ista situacija je usledila nakon originalnog "Top Gun"-a koji se pojavio 1986. godine, a koji je uticao na rast prodaje Ray-Ban pilotskih naočara.

Portparol optičarskog lanca "David Clulow", jednog od najvećih prodavaca sunčanih naočara u Velikoj Britaniji, kaže da su klasične RB3025 Aviator naočare - jedne od najprodavanijih ovog leta, po ceni od 184 funti (218 dolara).

Osim njih, dobro se prodaje i model pametnih naočara, Wayfarer, po ceni od 329 funti.

Film Film "Top Gun" / Printskrin: Youtube/MacPhoenix82

Ali, i brendovi manjeg obima, usmereni na modu i trendove, takođe vide povećanu potražnju kupaca iz generacije Z kada je reč o modelu Y2K. U ovom slučaju, inspirisani su izgledom Kim Kardašijan i Bele Hadid.

Zapravo, ističe se da su u Britaniji trenutno najpopularniji modeli koji imaju okvire okruglog oblika, tako da dobro pristaju i ženama i muškarcima, svakom licu i stilu. Ponajviše se, dakle, traži uniseks okrugli okvir, koji odgovara skoro svima.

Velika vrućina je takođe povećala interesovanje za sunčane naočare. Prošle nedelje, meteorološka kancelarija Velike Britanije izdala je upozorenje da se ne nose "jeftine" naočare za sunce bez odgovarajuće UV zaštite.

Video: Još jedna dipfejk animacija Toma Kruza koja koja ledi krv u žilama: Ne razlikuje se od realnosti!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>