• 2

I ovog leta sladoled najjeftiniji u ovom srpskom gradu: Kugla 20 dinara, ukus nepromenjen, višedecenijski

U Pirotu se sladoled može kupiti i iz već zaboravljene “točilice”, cena je u zavisnosti od veličine sladoleda od 40 do 100 dinara, a ukus nepromenjen, višedecenijski

  • 2
Foto: Shutterstock

sladoled, vanila

I ovog leta u Pirotu se jede najjeftiniji sladoled. U poslastičarnicama jedna kugla košta od 20 do 30 dinara, dok građani u ostatku Srbije kuglu sladoleda plaćaju oko 80 dinara a u prestonici i do 180 dinara. I kolači su u Pirotu sa cenom od 50 dinara među najjeftinijim u zemlji.

Do pre par godina, Pirot je pored kačkavalja i ćilima bio poznat i po kugli sladoleda od 10 dinara, pa gosti koji dolaze u Pirot nisu propuštali priliku da se rashlade i zaslade sa malo para. Slično je i sada, kada je kugla sladoleda po ceni od 20 ili 30 dinara, u zavisnosti od poslastičarnice, ubedljivo najeftinija u zemlji.

Mnogi su u neverici kada čuju cenu, pa je pirotski sladoled naročito popularan za goste koji dolaze iz prestonice gde po ceni jedne “beogradske” ovde dobijaju od 6 do 9 kugli.

 

U Pirotu se sladoled može kupiti i iz već zaboravljene “točilice”, cena je u zavisnosti od veličine sladoleda od 40 do 100 dinara, a ukus nepromenjen, višedecenijski, prenose Pirotske vesti. 

I kolači su u Pirotu jeftiniji nego u drugim gradovima. U četiri poslastičarnice koje rade u gradu, tradicionalne tulumbe i baklave koštaju od 50 do 60 dinara. Poslastičari kažu da je najvažniji kvalitet proizvoda koji uz niske cene garantuje prodaju. Zato se za mele pare u svakom trenutku mogu kupiti sveži kolači i sladoled.

Video: Napravite sladoled kod kuće za samo 5 minuta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Supermen

    19. jul 2022 | 12:39

    Pa to su normalne cene, cena jednog jaja cena kugle sladoleda,oduvek je bilo.

  • Djole

    19. jul 2022 | 12:24

    Ima svega toga i u Kursumliji, takodje po niskim cenama

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>