• 0
 ≫ 

Ugovor o samozapošljavanju dobilo 40 žena, iz budžeta Novog Sada izdvojeno 15 miliona dinara

 ≫ 

Vučević: Nemojte zaboraviti da u Novom Sadu živi 20.000 žena više nego muškaraca, sudbina grada je u vašim rukama

  • 0
Ko je bolji lider: muškarac ili žena? Foto: Shutterstock

U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je ugovore ženama sa teritorije Grada Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu javnog poziva za 2022. godinu.

Gradonačelnik Vučević istakao je da je pokretanje sopstvenog biznisa znak koji zaslužuje poštovanje i podršku.

-Grad čini sve da vam prvu godinu bar malo olakša. Danas vas 40 dobija bespovratna sredstva od Novog Sada i bilo je veliko interesovanje. Zadovoljan sam što je naša Uprava za privredu ove godine predvidela rekordan iznos, koji je 350.000 dinara, a kretali smo od 100.000 pre nekoliko godina. Hoću da vas zamolim da se borite na tržištu- istakao je Vučević.

Prvi čovek Novog Sada podelio je zanimljiv podatak sa prusutnima naglasivši da je 83 posto žena, koje su 2018. godine konkurisale na istom konkursu, uspele i tokom korone da i dalje imaju svoj biznis.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

-To pokazuje da su se Novosađanke dobro opredelile i dobro smislile čime će se baviti, bile hrabre i izdržale vrlo teške godine. To su bile dve godine pod koronom, gde su bili gotovo nemoguću uslovi za rad. Nemojte zaboraviti da u Novom Sadu živi 20.000 žena više nego muškaraca, sudbina grada je u vašim rukama - napomenuo je gradonačelnik.

U ime žena preduzetnica na prijemu u Gradskoj kući obratila se Nataša Padrov, koja je ugovor dobila za pružanje usluga keteringa.

-Želim da se zahvalim u ime svih žena koje su dobile ovu subvenciju, gradonačelniku, Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za privredu što ste nam omogućili novac za prvi korak- istakla je Padrov, prenosi NS uživo.

U avgustu će biti raspisan još jedan poziv, gde će biti izdvojeno 45 miliona dinara za proces samozapošljavanja žena i muškaraca.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>