• 8
 ≫ 

Iznenađeni gost kafića: "Konobar je svaki dolazak za naš sto naplatio 23 dinara"

 ≫ 

Društvenim mrežama proširilo se nezadovoljstvo korisnika

  • 8
Pab, Engleska kafić basta klub terasa

Foto: Shutterstock

Na društvenim se mrežama nedavno proširio jedan neobičan račun iz Španije. Korisnik Twittera Blas Galey Hermoso veoma se iznenadio kad je na računu tapas bara Imperial u Benaventeu video da su mu, uz hranu i piće, naplatili i to što ga je konobar poslužio na terasi lokala.

Bar Imperial tu je uslugu odlučio da naplati 20 centi po "izlasku". Drugim rečima, svaki put kad bi konobar doneo novu narudžbinu, to bi uredno otkucali na račun i naplatili navedeni iznos, koji u srpskoj valuti iznosi oko 23 dinara.

Blas Galey Hermoso odlučio je da fotografiju računa podeli na Twitteru, uz opasku da mu se pre nekoliko dana u Benaventeu "dogodilo nešto zanimljivo", prenosi Index.hr.

- Svaki put kad je konobar došao do našeg stola da na terasi donese nešto: pivo, sendvič... to je naplatio 20 centi - napisao je Hermoso napomenuvši da je "kap koja je prelila čašu" bila kad im je pribor za jelo naplatio 1 evro.

Deo ekipe na društvenim mrežama složio se s Hermosom, dok je deo njih branio lokal i objašnjavao da piće i hrana na terasi ili za stolom koštaju više nego na šanku. Isti je stav zauzeo i Bar Imperial. Spanish News Today prenosi da su iz lokala rekli da je "uobičajena praksa u ugostiteljstvu da se posluživanje dalje od šanka dodatno naplaćuje".

Video: Čovek otkrio kako lopovi kradu kartice sa bankomata: Obavezno obratite pažnju na ovaj detalj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokara

    20. jul 2022 | 22:43

    Zbog čega?Evo ja sam vozač i jel ja treba da naplatim svakom iz firme kada ih negde odvezem.Pri tom moj posao 10 puta odgovorniji od posla konobara.Ja svaki put odgovaram za ljude u kolima i van njih.Prema tome zašto bih davao konobaru bakšiš,svako od nas radi za platu

  • Brat

    21. jul 2022 | 00:42

    Kad sediš u kafani red je da se ostavi bakšiš, ali da ti naplate neke usluge ekstra to stvarno nema smisla, i uvek će biti onih koji neće da ostave bakšiš što po meni nije lepo ali to ne znači da treba iznuđivati pare od nekoga.

  • Voja

    21. jul 2022 | 00:09

    Prevaranti, šta ti imas bilo sta da naplacujes pa u baksis, malo ti to sto si biftek naplatio 10x od cene u mesari pa jos izmisljas, fuj.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>