• 0

Komšije plaćaju žvake bitkoinom, na trafici

Plaćanje kriptovalutama realizuje se putem platforme

  • 0
bitkoin Foto: Pixabay

Odsad se i žvake na kiosku iNovina mogu platiti bitkoinima. Bar za one koji se upute u Hrvatsku. To je prvi lanac kioska koji je omogućio plaćanje kriptovalutama.

Plaćanje kriptovalutama realizuje se putem platforme PayCek, a moguće je platiti s 14 kriptovaluta.

Napominje kako u iNovinama osluškuju zahteve s tržišta, a implementacija sistema za proces kripto uplata upravo i omogućuje poslovanje novim generacijama kupaca koji sve manje koriste gotovinu pri plaćanju.

"Reč je o trendu koji je ponajviše zaživeo u vreme pandemije kada se građanima sugerisala beskontaktna kupovina", kazao je.

Plaćanje kriptovalutama realizuje se putem Electrocoinove platforme PayCek, a moguće je platiti s 14 kriptovaluta - bitcoin, ether, bitcoin cash, USDT, USDC, XRP, solana, litecoin, dai, stellar, dogecoin, eos, BUSD i near, prenosi Jutarnji list.

"Ako osoba, na primer, kupi proizvode u vrednosti 100 kuna i želi da plati u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo iNovinama da je uplata obrađena, iNovine dobijaju svojih 100 kuna, dok mi u Electrocoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju. Platforma PayCek za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama garantuje sigurnost svakoj kompaniji koja želi da omogući svojim klijentima tu mogućnost", pojasnio je direktor Electrocina Nikola Škorić.

Electrocoin je hrvatska fintech kompanija koja pruža usluge kripto menjačnice.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>