• 0

Univerzitet Braća Karić kupio zgradu Univerziteta Megatrend

Univerzitet Braća Karić je završio proces pregovaranja i kupio zgradu Univerziteta Megatrend na Novom Beogradu, i dolazeću školsku godinu počinje u novom i uvećanom prostoru

  • 0
Foto: Univerzitet Braća Karić

Nakon trideset godina uspešnog rada na adresi u ulici Palmira Toljatija 3, Univerzitet Braća Karić, kao prva privatna visokoobrazovna ustanova u našoj zemlji, je kupovinom zgrade Univerziteta Megatrend značajno poboljšao uslove za svoj naučni rad i nastavni proces studija.

Prateći savremene tržišne potrebe i trendove za visoko obrazovanim kadrovima za XXI vek, Univerzitet Braća Karić je doneo odluku o značajnom uvećanju prostornih, naučnih i nastavnih kapaciteta, kao bitnog preduslova u razvoju visokog obrazovanja najtraženijih profila mladih stručnajka. Neophodnost za obezbeđivanje novog i uvećanog prostora proistekla je iz potrebe za poboljšanjima u procesu studiranja svih nivoa, kao i nastavnih i pratećih kapaciteta. Studijski programi svih fakulteta Univerziteta Braća Karić, zasnovani su na korišćenju savremenih metodoloških dostignuća studija i primeni najnovijih ICT tehnologija.

Univerzitet Braća Karić Foto: Univerzitet Braća Karić

Profilisanje edukacije i stečenih znanja diplomiranih stručnjaka Univerziteta Braća Karić, vrši se u svetlu otvaranja mogućnosti za intenzivnim učešćem studenata od prve godine studija u operativnim projektima, uz podršku univerzitetskog centra za inkubaciju i razradu novih projektnih ideja, modeliranje i pružanje podrške za njihovu finalizaciju i izlazak na globalno tržište. Za tako postavljenu razvojnu viziju neophodno je stalno povećavanje ključnih performansi studiranja, pa je uvećanje postojećeg i kupovina novog nastavnog prostora logična posledica koja omogućava upis više hiljada novih studenata u vremenu koje dolazi.

Takođe, Univerzitet Braća Karić će posebnu pažnju posvetiti povezivanjem sa uglednim univerzitetima i fakultetima u Evropi i svetu, uz angažovanje međunarodno priznatih domaćih i stranih profesora na podizanju kvaliteta nivoa studija prema najvišim svetskim standardima, čime će se vršiti stalno unapređenje obrazovanja studenata sa najnovijim znanjima i veštinama.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>