• 0
 ≫ 

U momentu kada avio-industrija posrće, Etihad beleži ogromnu dobit

 ≫ 

Etihad, koji ima manjinski udeo od 18 posto u srpskoj avio-kompaniji Er Srbija, beležio je šest uzastopnih godišnjih neto gubitaka

  • 0
avion suton

Foto: Shutterstock

Avio-kompanija Etihad Ervejz iz Abu Dabija ostvarila je operativni profit od 296 miliona dolara u prvoj polovini 2022, naspram gubitka od 390 miliona dolara u istom periodu godinu dana ranije.

Državni avio-prevoznik Abu Dabi emirata nije otkrio iznos neto profita, ali je saopštio da je ukupna dobit pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla u prvih šest meseci ove godine na 690 miliona dolara, sa 6,0 miliona dolara zabeleženih u uporednom periodu 2021, prenosi Rojters.

Operativni prihodi su skočili na 2,29 milijardi dolara sa lanjskih 1,23 milijarde dolara.

- Dok smo jačali operativne aktivnosti beležeći četvorostruko povećanje broja putnika, osnovne troškove smo čvrsto držali pod kontrolom. Kao rezultat toga, naši operativni troškovi su porasli za samo 26 odsto naspram povećanja raspoloživih kapaciteta za 46 procenata - naveo je glavni finansijski direktor Adam Boukadida u saopštenju.

Etihad, koji ima manjinski udeo od 18 posto u srpskoj avio-kompaniji Er Srbija, beležio je šest uzastopnih godišnjih neto gubitaka.

Ti gubici su ukupno dostigli 7,8 milijardi dolara od 2016. do prošle godine. Kompanija je pre četiri godine pokrenula petogodišnji plan restrukturiranja, a prošle godine je saopštila da očekuje povratak na staze profita u 2023.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>