• 0
 ≫ 

MekDonalds doneo radikalnu odluku: Zabranio ulazak maloletnima posle 17 časova

 ≫ 

Zabrana je uvedena u Mekdonaldsu u ulici Čerč u Liverpulu, a gigant brze hrane je rekao da njegova odluka „nije olako uzeta“

  • 0
Mekdonalds, Mcdonalds Foto: Shutterstock

Mekdonaldsov restoran zabranio je svim mlađim od 18 godina ulazak posle 17 časova bez pratnje, u pokušaju da smanji slučajeve „antidruštvenog ponašanja“.

Zabrana je uvedena u Mekdonaldsu u ulici Čerč u Liverpulu, a gigant brze hrane je rekao da odluka „nije olako doneta“, prenosi Dejli mejl.

Dodaje se da je privremeno ograničenje odgovor na to da su zaposleni izloženi "verbalnom i fizičkom zlostavljanju".

Portparol Mekdonaldsa je rekao:

- Tokom poslednjih nedelja uočili smo porast broja incidenata i antidruštvenog ponašanja u ovoj oblasti. Naši zaposleni bili su izloženi verbalnom i fizičkom zlostavljanju.

devojcice, tinejdžeri, telefon, mobilni Foto: Pixabay

- Imamo politiku nulte tolerancije kada su u pitanju kriminal i antisocijalno ponašanje i privremeno smo ograničili pristup restoranima za mlađe od 18 nakon 17 časova - rekao je on i dodao:

- Ova odluka nije doneta olako i mi blisko sarađujemo sa policijom da pronađemo rešenje i pomognemo u smanjenju ovih incidenata.

Zabrana je već na snazi u restoranu u Liverpulu, a jedan gost je rekao da je video da je neko odbijen.

U razgovoru za Liverpool Echo, rekli su:

- Dok sam odlazio, obezbeđenje je zaustavilo čoveka za koga je verovao da je tinejdžer i rekao mu da ne puštaju ljude mlađe od 18 godina u restoran posle 17 časova bez pratnje odrasle osobe. Čovek je rekao obezbeđenju da ima 20 godina, pa se službenik izvinio i objasnio da nova politika kompanije znači da ne može da pušta grupe tinejdžera.

Porast cena prvi put u 14 godina

Ranije ove nedelje, McDonald's je potvrdio da povećava cenu svojih čizburgera prvi put u 14 godina.

Iako je ranije prodavala veoma omiljene hamburgere za samo 99 penija, kompanija je rekla da „baš kao i vi, naša kompanija, naša franšiza, naši dobavljači - svi osećaju uticaj rastuće inflacije“, što znači da cene sada će morati da ide gore.

Cena čizburgera je sada porasla na 1,19 funti, a tokom leta, 10 do 20 penija će biti dodato nizu stavki na menijima.

Alistair Macrov, glavni izvršni direktor McDonald's-a u Velikoj Britaniji i Irskoj, rekao je:

- U ovakvim trenucima, znamo da je pružanje vrednosti važno. Od kada smo otvorili prvi restoran u Velikoj Britaniji 1974. godine, obavezali smo se da ćemo ponuditi hranu odličnog ukusa po pristupačnim cenama i to se neće promeniti.

- Ali, današnji pritisci znače da, kao i mnogi, moramo da donosimo teške odluke u vezi sa našim cenama.

- Ovog leta, naši restorani će dodavati između 10 i 20 penija na brojne stavke menija na koje inflacija najviše utiče. Neke cene ostaju nepromenjene, a neke će nastaviti da variraju u našim restoranima.

Video: Pošta Srbije pocela da izdaje turističke vaučere od 15.000

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>