• 53

Pljušte kazne u srpskoj Budvi: Na Zlatiboru zatvoreno nekoliko lokala na top lokaciji, ovo je razlog

Pojedini turisti koje smo anketirali u prolazu, kažu nam da ih Zlatibor ove godine podseća na Budvu po različitim sadržijaima i živopisnim bojama

  • 53
Zlatibor

Foto: Telegraf.rs

Najposećenija planina Srbije Zlatibor, (350.000 gostiju godišnje, jedan i po milion noćenja) uspešno privlači mnogobrojne turiste.

Uglavnom domaće i iz susednih država, poznatom ponudom koja je spojila prirodne blagodeti s odličnim provodom, uz nove sadržaje: „Gold gondolu”, preuređene Kraljev trg i jezero, zabavne parkove, nove hotele i apartmanske objekte visoke kategorije.

Pri tome, podela vaučera za subvencionisani odmor pogoduje i ovako posećenom turističkom mestu. Pojedini turisti koje smo anketirali u prolazu, kažu nam da ih Zlatibor ove godine podseća na Budvu po različitim sadržijaima i živopisnim bojama.

Fontane u crvenoj, roze i plavoj boji, zgrade koje niču sa svih strana, i zaista, ogroman broj turista. Ugostitelji bez sumnje trljaju ruke, ali i poreznici. 

Kako smo se uverii na licu mesta, poreski inspektori su zatvorili nekoliko lokala na najprometnijem delu ove "ruže vetrova". 

Tako, pojedine poslatičarnice, palačinkarnice ili kiosci brze hrane na Zlatiboru privremeno su zatvoreni zbog, kako se navodi u obrazloženju, neevidentiranja prometa. Podsetimo, evidentiranje prometa je osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza.

Takođe, podsećamo da je u Srbiji od ove godine obavezna primena novog modela elektronske fiskalizacije, tako da su od 1. maja svi obveznici dužni da izdaju nove fiskalne račune sa QR kodom, kako bi nastavili da rade u skladu sa zakonom.

Ono što je važno za građane jeste da novi model fiskalizacije predviđa postojanje QR koda na svakom fiskalnom isečku, čime kupci, odnosno korisnici usluga, mogu da provere da li je račun izdat u skladu sa zakonom i čijim skeniranjem mobilnim telefonom, kupac uspostavlja vezu sa Poreskom upravom i dobija informacije da li je njegov račun original, da li je prosleđen u Poresku upravu ili ne.

Da li ste vi posetii Zlatibor? Kako vam se dopada sadržaj ove godine? Pišite nam u komentarima. 

Video: 25 minuta vožnje od Zlatibora do Tornika odmara dušu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    2. avgust 2022 | 08:57

    Bruka od onako lepe planine za odmor i rekreaciju napraviše grad i tim se hvale

  • Mrki

    2. avgust 2022 | 09:07

    Zlatibor, tipičan pokazatelj naše svesti!

  • Leo

    2. avgust 2022 | 09:10

    Poreski inspektor poseduju i više od profesionalnog, poseduju sadističku želju da kazne zatvaranjem ili novčano tržeći dlaku u jajetu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>