• 0

Momirović: Železnica dobila dozvolu, sve je spremno za izgradnju stanične zgrade u Prokopu

Istakao je da će Beograd dobiti jednu od najlepših staničnih zgrada, sa avangardnim komercijalnim sadržajima

  • 0

- Železnica je dobila građevinsku dozvolu i sve je spremno za početak radova na izgradnji moderne stanične zgrade u železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu - izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

- Uradili smo betonsku konstrukciju u Prokopu i stavili stanicu u funkciju glavne železničke stanice. Ima šest perona i 10 koloseka, površina ove betonske konstrukcije je 50.000 kvadrata i stvoreni su uslovi da krenu radovi sa glavnom železničkom zgradom - potvrdio je Momirović za Tanjug.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ranije je najavio da bi radovi na zgradi mogli da krenu 8. avgusta, a ministar građevine kaže da će "radovi vrlo brzo početi i da će uskoro biti i svečano obeležen početak radova".

Istakao je da će Beograd dobiti jednu od najlepših staničnih zgrada sa, kako je rekao, avangardnim komercijalnim sadržajima.

- Ovo je kapitalni projekat za celu državu i uveren sam da ćemo do kraja 2023. godine imati jednu od najlepših železničkih stanica u Beogradu i da će ovaj deo grada početi da se razvija na drugačiji način - naglasio je ministar i dodao da je uloženo mnogo vremena u pripreme za početak projekta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>