• 1

Svi bi da ih proizvodnja košta manje, ali to dolazi s cenom: Adidas pao blizu 30%

Kompanija je navela da je prodaja porasla za 4 odsto u drugom kvartalu, ali da je neto prihod iz tekućeg poslovanja opao na 360 miliona evra

  • 1
Adidas ultraboost 21

Foto: Adidas

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas saopštio je danas da je zabeležeio pad operativnog profita od 28 odsto u drugom tromesečju, na 392 miliona evra.

Kako navodi, do toga je došlo zbog obustave poslovanja u Rusiji, rasta cena u lancu dobavljača i kovid mera zatvaranja u Kini i Vijetnamu.

Kompanija je navela da je prodaja porasla za 4,0 odsto u posmatranom kvartalu, ali da je neto prihod iz tekućeg poslovanja opao na 360 miliona evra u odnosu na 387 miliona evra iz istog perioda prošle godine, prenosi Rojters.

Adidas je u julu smanjio poslovne projekcije za 2022, navodeći sporiji oporavak aktivnosti od očekivanog u Kini, i sada predviđa da će prihodi ove godine rasti po srednjoj do visokoj jednocifrenoj stopi.

Podsećamo, ova kompanija je u maju prijavila pad profita od blizu 40 odsto, a za takav rezultat u prvom kvartalu okrivila je lošu prodaju u Kini.

Video: Rat u Ukrajini uticao na inflaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    4. avgust 2022 | 12:39

    Па кад дирају великог меду...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>