• 4

Potvrđeno: NBS 11. avgusta uvodi paket mera zbog uvećanih naknada banaka

Banke su, počev od avgusta, najavile poskupljenje i proširenje naknada za određene usluge, kao što je opcija "podizanja novca sa bankomata iz više pokušaja" ili "neuspelo plaćanje preko interneta"

  • 4
banka, kredit, prazan novčanik

Foto: Shutterstock

Narodna banka Srbije je potvrdila danas da će 11. avgusta doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana, povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima.

"Narodna banka Srbije na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora 11. avgusta će doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije", saopštila je centralna banka.

Navela je, povodom pojedinih apela i poziva da NBS preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno, tako da se na najbolji način zaštiti standard građana.

"Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije", kažu u NBS.

Podsećamo, kako je prethodno saopšteno, "donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se NBS neće oglašavati pre nego što te odluke donese".

NBS je dodala da će javnost "o svim detaljima mera ubrzo biti obaveštena". Ističe se i da, za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i da ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću.

Video: Vlada ograničila cenu svinjskog mesa: Plećka jeftinija za 173 dinara, svinjski vrat za 218

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banka

    5. avgust 2022 | 11:33

    Uzas kako čovek da ne poludi od banaka

  • užas

    5. avgust 2022 | 11:40

    Nikako da neko napiše koje su to banke....

  • Narod

    5. avgust 2022 | 12:21

    Kad ce banke da vrate otete pare od klijenata, za obrade kredita? Tuzbe traju godinama, necemo odustati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>