• 2

Karte planu 20 dana unapred: Navala na putovanje vozom od Beograda do Bara

Deo barske pruge od Resnika do Valjeva je rekonstruisan pre nekoliko godina

  • 2
Montenegro, Bar. Yachts and boats in the port of Bar Crna gora luka Bar

Foto: Shutterstock

Vršilac dužnosti direktora železničkog preduzeća Srbija voz, Ivan Bulajić, izjavio je danas da je velika potražnja za voz na liniji Beograd - Bar i da se uglavnom sve karte rasprodaju 20 dana unapred.

Bulajić kaže da bi već sledeće godine mogla da počne i rekonstrukcija barske pruge do granice sa Crnom Gorom, kao i da je Beograd - Bar najpopularnija međunarodna linija Srbija voza. Svake godine se, navodi, u periodu od maja do septembra preveze više od 50.000 putnika.

- Pruga Beograd - Bar je jedan od najkompleksnijih građevinskih poduhvata koje je ova zemlja napravila - istakao je Bulajić i dodao da je barska pruga zrela za ozbiljnu rekonstrukciju i da se već radi na projektnoj dokumentaciji za nastavak rekonstrukcije od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

Deo barske pruge od Resnika do Valjeva je rekonstruisan pre nekoliko godina. "Očekujem da bi možda već iduće godine mogla da krene njena rekonstrukcija", naveo je Bulajić i istakao da je planirano uvođenje vending aparata u svim vozovima, kako bi putnici mogli da kupe hladno piće, sendvič i slično.

Takođe, na vozovima za Bar biće uveden i restoranski deo.

Bulajić je podsetio da će Srbija voz zbog održavanja Beer festa u Beogradu (18-21. avgust) i Belgrade Music Week-a (25-27. avgust) uvesti i dodatne noćne linije na relacijama Novi Beograd - Novi Sad i Novi Beograd - Pančevo - Vršac, tokom trajanja festivala.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>