• 0

Novi hit na aerodromima: Zašto svi nose jastuke u rukama? Ima veze sa štednjom

Kada Larisa stigne na svoje odredište, ona otvara jastuk i otkriva desetine odevnih predmeta koji ispadaju

  • 0
putnik, aerodrom Foto: shutterstock.com

Od karata do naknada za prtljag, sve vezano za svet letenja poskupljuje. Ali, neki promućurni putnici su pronašli nove trikove za smanjenje troškova i te savete nesebično dele na TikTok-u.

Korisnica ove društvene mreže, Larisa, 30. juna je podelila video gde se vidi kako pokušava da izvede tzv. "pillow airport hack", odnosno fazon sa pakovanjem odeće u jastuke, zarad izbegavanja plaćanja više naknade na aerodromu.

Snimak na kojem se vidi kako Larisa pokušava da smanji trošak prilikom letenja, do sada je lajkovalo više od 350.000 ljudi i ima nekoliko miliona pregleda. Na njemu se vide Larisa i njeni prijatelji kako šetaju aerodromom, svi držeći jastuke.

Kada Larisa stigne na svoje odredište, ona otvara jastuk i otkriva desetine odevnih predmeta koji ispadaju.

Larisa je u opisu videa napisala da je ovaj trik pomogao njoj i njenim prijateljima da uštede 80 evra. Mnogi korisnici TikTok-a su rekli da jedva čekaju da isprobaju foru s jastukom. "Sada će svi nositi jastuke po aerodromu", glasio je jedan od komentara.

Neki su, međutim, rekli kako su zabrinuti da će "biti uhvaćeni." Ali, Arina Blum - koja je dve godine radila kao stjuardesa - rekla je za Biznis Insajder da je trik s jastukom, zapravo, odlična ideja.

@is.me.larry That’s how we saved nearly 80€ 🥹 #airport#hack#dyi#airporthack#travel#portugal#porto#girlstrip#pillow#holiday#inspo#travelbucketlist#traveltiktok#summer#traveltips#traveltiktok ♬ Mission Impossible (Main Theme) - Favorite Movie Songs

- Dozvoljeno vam je da unesete jastuk u avion i, sve dok unutra nema ništa zabranjeno, sasvim je u redu - rekla je ona. Naime, jastuci su dozvoljeni i u ručnim torbama i u prijavljenim torbama, navodi se na sajtu TSA.

Međutim, iako nećete imati probleme da unesete veliki jastuk, odnosno da on "prođe" obezbeđenje, na avio-kompaniji je da odluči da li se on računa kao vaš lični predmet ili ne.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>