• 3

Italijani oterali čuvenu Domino's pizzu: "Kako uopšte u domovini pice..."

Domino’s je stigao u Italiju 2015. godine

  • 3
Domino’s Pizza

Foto: Shutterstock

Samo sedam godina nakon što je debitovao u Milanu, američki lanac Domino's picerija napušta Italiju pošto nije uspeo da pridobije lokalne kupce.

Ovaj gigant na tržištu brze hrane zatvorio je i poslednju od svojih 29 prodavnica na Apeninskom poluostrvu nakon borbe da se pozicionira u toj zemlji, koja je pokazala da je teško pridobiti domaće stanovništvo.

Izlazak kompanije iz Italije dočekan je pozdravima odobravanja na Tviteru, gde su korisnici ismevali Domino's što je uopšte pokušao da nađe uporište u domovini pice.

Domino’s je stigao u Italiju 2015. godine, kada je već imao više od 12.000 lokala širom sveta. Planirao je da pridobije kupce „čisto italijanskim“ sastojcima, uključujući 100-postotni paradajz sos i mocarelu, i proizvode poput pršute iz Parme, Gorgonzole, sira Grana Padano i Mocarele od bivoljeg mleka iz Kampanije.

Planove kompanije da "upeca" Italijane dostavom pice raspršila je pandemija, pošto su se i domaće picerije masovno okrenule isporukama na adresu naručioca zbog korona mera ograničenja koje su zatvorile lokale.

U prošlogodišnjem izveštaju o poslovanju, kompanija nadležna za italijansku franšizu Dominosa navela je kao jedan od uzroka svojih loših rezultata „značajno povećan nivo konkurencije na tržištu dostave hrane“.

Video: Ovako se sprema najbolja pica na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leskovčanin

    10. avgust 2022 | 10:52

    PAMETNO...Tako i mi treba da oteramo MEK...

  • Doktor

    10. avgust 2022 | 12:49

    Ameri misle da njihovi prljavi dolari nastali na genocidu nad domicilnim stanovnistvom mogu svakoga da kupe :D

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>