• 1

MOL nudi da plati taksu umesto Transnjefta: Samo nek teče nafta

Još nema odgovora od Ukrajine

  • 1
Iran brod tanker nafta šverc Foto-ilustracija: Shutterstock~

Mađarska naftna i gasna kompanija MOL potvrdila je da su isporuke ruske nafte preko južnog kraka naftovoda Družba prestale pre nekoliko dana i saopštila da je započela pregovore da preuzime u ime Transnjefta obavezu plaćanja tranzitne takse Ukrajini.

Kompanija Tansnjeft objavila je u ponedeljak da je ukrajinski državni operater Ukrtransnafta zaustavio pumpanje ruske nafte kroz južni krak sistema Družba u Evropsku uniju, pošto evropske sankcije prema Rusiji onemogućavaju ruskoj firmi da plati tranzitnu taksu Ukrajini.

Mađarski informativni portal Origo objavio je da je MOL ponudio plaćanje naknade za tranzit u ime Transnjefta, ali da nije dobio odgovor od Ukrajine.

„Iako MOL ima dovoljno rezervi za nekoliko nedelja, radi na rešavanju ovog pitanja i pokrenuo je pregovore o tome da preuzme na sebe izmirenje obaveze po osnovu naknade za tranzit“, navodi se u saopštenju mađarske energetske kompanije.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SS

    10. avgust 2022 | 13:28

    Sada Ukrajina uvodi sankcije Evropi hahahaha....ne zna se ko koga j... :)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>