• 0

Otkotrljale se prve gume iz Inđije: Tojo tajers poslao njih 500 u Ameriku

Tojo tajer Srbija je prvi evropski pogon japanske kompanije

  • 0
Gume za sve sezone, univerzalne gume, all season tyres Foto: Shutterstock

Prva isporuka 540 guma proizvedenih u pogonu kompanije Tojo Tajers Srbija u Inđiji krenula je juče put Severne Amerike, objavljeno je na sajtu Opštine Inđija.

Navodi se da su događaju prisustvovali ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata, generalni direktor kompanije Tojo Tajer Srbija Joji Imura, direktor fabrike u Inđiji Ajkut Gidergi i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Imura je naglasio da je ovo prva isporuka iz fabrike u Inđiji za američko tržište.

"Potrošači u Americi će već za nekoliko meseci voziti svoje automobile sa gumama proizvedenim u ovoj fabrici. Naš sledeći cilj je dostizanje proizvodnje punim kapacitetom. Već se osećam ushićenim kad pomislim da će za manje od godinu dana ovaj utovarni prostor biti prepun naših proizvoda, pripremajući se da krenu na put širom sveta", izijavio je direktor Tojo tajer Srbije.

Tojo tajer Srbija je prvi evropski pogon japanske kompanije za koji je kamen temeljac položen 15. decembra 2020. godine, a zvanična ceremonija otvaranja fabrike biće održana u decembru ove godine, kada će svi objekti biti završeni, prenosi Opštine Inđija.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>