• 0

Podrška kompanije NIS ekološkim projektima

Kanjiža dobila novi eko park

  • 0
NIS

Foto: NIS

Nastavljajući da ulaže u ekološke projekte i dobrobit zajednice, kompanija NIS je u okviru programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno" podržala izgradnju i uređenje Eko parka u Kanjiži u vrednosti od pet miliona dinara.

Ovim projektom žitelji opštine Kanjiža dobili su moderan ekološki park sa obnovljenom vegetacijom, koji u svom sastavu ima i solarnu rasvetu, LED osvetljenje, pametnu klupu i urbani mobilijar napravljen od prirodnih i ekološki prihvatljivih materijala. Ovaj multifunkcionalni ekološki kutak ubuduće će biti i deo turističke ponude opštine Kanjiža.

Svečanom otvaranju eko parka prisustvovali su Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža, Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u u kompaniji NIS i Atila Šafranj, predstavnik Udruženja građana "LandART" iz Kanjiže koje je nosilac ovog projekta, realizovanog u partnerstvu sa Informacionim centrom za razvoj Potiskog regiona, JP "Komunalac" Kanjiža, Brantner otpadna privreda d.o.o. i Opštinom Kanjiža.

-Jako nam je drago što radimo ovakve projekte sa NIS-om. Svake godine dobijemo oko 5 miliona dinara za podršku određenim inicijativama sa strane lokalne samouprave, ali i civilnih organizacija. Ovaj projekat je inicijativa tri strane - građana koji su rekli kako žele da on izgleda, kompanije NIS koja je donirala sredstva i lokalne samouprave koja je obezbedila dodatnih 10 miliona dinara - izjavio je Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža.

Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u NIS-u, izrazio je zadovoljstvo što kompanija u okviru programa "Zajednici zajedno" podržava ovako lepe projekte u Kanjiži i u celoj zajednici.

-Nas jako raduje svaki put kada dođemo u Kanjižu i ovaj put se posebno radujemo da vidimo ovako lep eko park u samom gradu. Drago nam je što možemo da pomognemo projekte u ovoj opštini, a od 2009. godine pomogli smo 97 projekata u vrednosti od više od 71 milion dinara - naveo je Borenović.

Atila Šafranj, predstavnik Udruženja "LandART", zahvaalio se ovom prilikom kompaniji NIS i Opštini Kanjiža koji su pomogli realizaciju projekta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari