• 2

Rusi u poslednji čas "grabe" robu: H&M i IKEA prodavnice krcate

Ove kompanije su obustavile svoje biznise u Rusiji nakon što je ta zemlja napala Ukrajinu

  • 2
ikea

Foto: shutterstock.com

Budući da su IKEA i H&M, dva švedska giganta, stavila tačku na poslovanje u Rusiji - građani te zemlje sada mahnito kupuju zalihe robe.

Prema navodima, Rusi bukvalno "grabe" odeću i nameštaj ove nedelje, a podsećamo da je H&M rešio da se povuče tek kada rasproda zalihe.

Ove kompanije su obustavile svoje biznise u Rusiji nakon što je ta zemlja napala Ukrajinu, ali su, ipak, odlučile da stave na raspolaganje zalihe svoje robe: doduše, proizvodi kompanije IKEA su dostupni samo onlajn, dok je prodavnica H&M u moskovskom šoping centru Aviapark - u utorak bila puna kupaca.

Obližnje prodavnice, među kojima su Zara, Oysho, Bershka, Pull&Bear i Uniqlo su zatvorene, dok rade New Yorker, Finn Flare, Marks & Spencer i Mango, navodi se. Jedna mušterija Anja je, nakon napuštanja radnje H&M, rekla kako će "ubuduće početi da gleda ruske brendove".

Drugi kupac, Leonid, rekao je da je "veoma povređen" što se H&M zatvara: "Dobra prodavnica odlazi", rekao je on, a prenosi AP.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    11. avgust 2022 | 13:54

    Blago vama ,kada bi mi mogli da se oslobodimo tog fusa od robe.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>