• 0

Vlada pomilovala potpredsednika Samsunga, osuđenog za mito: "Pomoći će u prevazilaženju krize"

Ovo pomilovanje je, međutim, simbolično, pošto je Li već izašao na uslovni otpust

  • 0
Samsung Galaxy S21 FE 5G

Foto: Samsung

Južnokorejski predsednik Jun Suk-Jol pomilovao je potpredsednika kompanije "Samsung Elektroniks", Li Džae Jonga, kako bi pomogao u prevazilaženju "nacionalne ekonomske krize", saopštilo je danas južnokorejsko Ministarstvo pravde.

Ovo pomilovanje je, međutim, simbolično, pošto je Li već izašao na uslovni otpust, nakon što je odslužio 18 meseci zatvora zbog nuđenja mita u vreme kada je bio na čelu najvećeg svetskog proizvođača pametnih telefona i memorijskih čipova, prenosi Rojters.

Nakon što je pomilovan i Šin Dong-bin, predsednik Lote grupe (petog najvećeg poslovnog konglomerata u Južnoj Koreji), ministar pravde Han Dong Hun je poručio da je vlada, iz hitne potrebe da prevaziđe nacionalnu ekonomsku krizu, "pažljivo odabrala ekonomske lidere za pomilovanje koji predvode nacionalni motor rasta kroz aktivna ulaganja u tehnologiju i otvaranje novih radnih mesta", navodi britanska agencija.

Video: Vlada ograničila cenu svinjskog mesa: Plećka jeftinija za 173 dinara, svinjski vrat za 218

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>