• 0

Velika transakcija: Britanci kupuju najveću hrvatsku kladionicu? Cifra je paprena

Grupa Entain, koja posluje u 31 državi, na pet kontinenata, zainteresovana je za mrežu SuperSport

  • 0
online klađenje, kladionica, fudbal, mobilni mobilna aplikacija

Foto: Shutterstock

Prema pisanju Jutarnjeg lista, britanska kladioničarska grupa Entain je objavila kako namerava da kupi 75% udela u najvećoj hrvatskoj kladionici, SuperSport, za 920 miliona evra.

Pomenuta kladionica je ujedno i glavni sponzor najjače hrvatske fudbalske lige. SuperSport, naime, ima sponzorski ugovor sa Hrvatskim fudbalskim savezom, a po njemu je nazvan i nacionalni kup.

Sa 54% tržišnog udela i snažnim rastom u poslednjih pet godina, ova kladionica je lider među rivalima, piše dalje hrvatski portal.

SuperSport je osnovao Danko Ćorić, a na hrvatskom tržištu posluje od 2000. i trenutno raspolaže sa 321 poslovnicom, od kojih je polovina u Zagrebu, Splitu i okolinama dva najveća hrvatska grada.

Mreži poslovnica SuperSporta pridodaje se i njena ponuda onlajn klađenja, koje je sve zastupljenije, a 2019. ta oblast je u Hrvatskoj dodatno regulisana zabranom pružanja usluga sportskog klađenja na internetu - kompanijama koje nemaju sedište u našem susedstvu.

SuperSport, inače, broji oko 900 zaposlenih.

U 2020. kladionica je ostvarila 131 milion evra bruto prihoda od igara na sreću, i bazičnu zaradu od 65 miliona evra. Očekuje se da posao sa Entain grupom bude finalizovan u 4. kvartalu tekuće godine, a to će pre svega zavisiti od regulatornih odobrenja.

Muškarci televizor fudbal

Foto: Shutterstock

 

Kako dalje izveštava Jutarnji list, SuperSport je od 2018. u vlasništvu češke SAZKA Grupe, u kojoj je ubrzo nakon preuzimanja SuperSporta došlo do razlaza i podele imovine između dvojice preduzetnika - Karela Komareka i Jirija Šmejca. SuperSport je nakon toga "pripao Šmejcu", odnosno njegovoj firmi EMMA GAMMA Adriatic.

Šmejc je jedan od najvećih čeških preduzetnika po prihodima, broju firmi koje ima i biznisima koje pokriva.

Kada je reč o britanskoj grupi, koja se ranije zvala GVC Holdings, poznato je da posluje u 31 državi, te da zapošljava više od 25.000 radnika u 20 kancelarija, na pet kontinenata. Lani su zaradili 3,9 milijardi funti, uz operativnu dobit od 480 miliona funti.

Video: Milomir Ćurčić je bio ime u sportu, sad je preduzetnik: Fudbal kratko traje, s 35 morate dalje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>