• 0

Deripaska uvređen, tuži ruskog bankara jer ga je nazvao ološem i lopovom

Kralj aluminijuma želi da njegov kolega plati 35 miliona dolara za klevetu

  • 0
Oleg Deripaska Foto: Tanjug/AP

Milijarder Oleg Deripaska, osnivač aluminijumskog giganta Rusala i nekada najbogatiji čovek Rusije, podneo je tužbu protiv bankarskog tajkuna Olega Tinkova.

Tužba je podneta zbog uvredljivih reči koje je Tinkov, koji je osnovao jednu od najvećih privatnih banaka u Rusiji, objavio na Instagramu ranije ove godine.

„Tinkov je napisao da je Oleg Deripaska veoma loša osoba, da je opljačkao rusku ekonomiju... Samo ne želim da citiram preciznije, da ne bih širio nepouzdane informacije“, rekao je Deripakin advokat. Aleksej Melnikov.

Deripaska zahteva da se objava ukloni, kao i odštetu od 2 milijarde rubalja (35 miliona dolara) za moralnu uvredu i štetu reputaciji. 

"Tinkovljeve izjave su pokušaj koketiranja sa zapadnom publikom, da bi se ispravile posledice njegovog nemarno izrečenog mišljenja i obnovila reputacija. Ali neprihvatljivo je raditi to na račun drugih tako što se pribegava otvorenim lažima. Morate biti odgovorni za ono što kažete“, rekao je Melnikov, dodajući da je Tinkovljeva publika veoma velika, da informacije koje je objavio „nemaju nikakve veze sa slobodom govora“ i mogu imati „posledice“.

Prema rečima Melnikova, Deripaska planira da iskoristi svoju nadoknadu za finansiranje dobrotvornih projekata, posebno za razvoj dečije sportske infrastrukture širom Rusije.

Uvredljivi komentari bili su odgovor na post koji se odnosi na rusku vojnu operaciju u Ukrajini, objavljen u aprilu. Jedna osoba je Tinkova uporedila sa Deripaskom i šeficom Banke Rusije, na šta je Tinkov odgovorio: „Ali Deripaska je oligarh i lopov, a ja sam pošten biznismen".

Sudsko ročište o ovom slučaju zakazano je za 16. avgust.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>