• 26
 ≫ 

Cena radnim danom 1.300, vikendom 500 dinara skuplje: Zašto bazeni bezobrazno uzimaju pare i krše zakon?

 ≫ 

Privatni bazeni sve popularniji, ali vlasnici pojedinih krše zakon jer istu uslugu naplaćuju različito. Određena specifikacija bi mogla da bude opravdanje, ali je oni uglavnom nemaju

  • 26
Vila, stan, bazen i bioskop na krovu

Foto: Shutterstock

Letnja sezona na bazenima odavno traje, ali cenovnici i dalje nisu "legli" pojedinim građanima. Osim gradskih odnosno javnih bazena, sugrađanima su na raspolaganju i privatni bazeni koji su postali popularni naročito tokom prethodne dve godine.

Međutim, ono što ne nije tako lepršava vest jeste da su cene ove godine drugačije. I to, kako smo na prvi pogled videli, za minimum 200 dinara.

Takođe, vlasnici privatnih baezna drže se jedne prakse koja posebno ljuti građane, a to je da određenim danima ulaznice za bazen naplaćuju skuplje.

Sagovornik Telegraf Biznisa kaže da to ne bi smelo da se dešava.

"Po zakonu za istu uslugu ne mogu se naplaćivati dve različite cene, ili preciznije isti proizvod ne može imati dve različite cene. To je proizvod, ili usluga kao i svaka druga, pa zamislite da hleb u dva dana biti skuplji, pa da se vraća cifra", kaže nam Marko Dragić, pravni savetnik pri NOPS.

Kako smo se i sami uveril, poznati otvoreni bazen koji ima akva park zapravo, a nalazi se na obodima prestonice, ove godine promenio je cenu korišćenja objekata.

Celodnevne ulaznice za odrasle koje su prošle godine bile 600, ovde godine koštaju 800 dinara. Taj iznos važio je ranije za vikend paket, koji je ove godine 1.000 dinara. Takođe, akva park ima i akciju, pa je dolazak posle 15 časova prošle godine koštao 350 dinara, dok je sada pomereno vreme, pa akcija važi od 16h a nju ćete plaiti 500 dinara.

To praktikuju i akva parkovi van Beograda, pa je jedan veliki i prilično posećen, tokom radnih dana ulaz naplaćuje 1.300 dinara po osobi za ceo dan, a tokom vikenda 400-500 dinara više za istu uslugu.

"Šta se vikendom dobija više, odnosno radnim danom manje? Morala bi da postoji specifikacija, i obrazloženje usluge, u suprotonom, ovo je kršenje zakona", kaže naš sagovornik.

Akva park bazen Jagodina

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

 

Podsetimo, sezonu na otvorenim bazenima u Beogradu otvorio je 13. juna SRC „11. April“ na Novom Beogradu. U međuvremenu su „proradili“ još neki bazeni, samo za Košutnjak i Banjicu nije poznato kog datuma će otvoriti svoja vrata za kupače.

Privatni bazeni sve popularniji

Iako su gradski bazeni povoljnija opcija, zbog često velikih gužvi i buke na javnim sve su popularniji privatni bazeni.

Radno vreme bazena je uglavnom je od 10 do 19 časova. Cena dnevne ulaznice za odrasle osobe iznosi od 600 dinara pa na gore, dok je ulaznica za decu 300 dinara. Bazeni nude česte akcije koje možete pronaći na njihovom sajtu.

Posetioci mogu kupiti i poludnevnu kartu.

Video: Evo kako da od svinjca napravite bazen: Nije šala ljudi su zaista uspeli!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kija

    16. avgust 2022 | 23:35

    Zasto? Zato sto nema ko da ih kazni i zatvori, ovo vise nije Srbija, ovo je Divlji Zapad

  • Sibin

    16. avgust 2022 | 23:33

    Mislim da je svako normalan svestan da u drzavi nista ne funkcionise!!!!!

  • Hulk

    16. avgust 2022 | 22:58

    Gde je inspekcija? Kako može da za istu stvar postoje 2 cene?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>