• 1

Zbog Maskove šale, akcije Mančester junajteda poletele u nebesa: Navijači bi želeli novog vlasnika

Na osnovu najnovije berzanske vrednosti kluba, kupovina Mančester junajteda bi Maska koštala oko dve milijarde dolara

  • 1
FK Mančester junajted - FK Lester

Foto: Tanjug/AP

Akcije engleskog fudbalskog kluba Mančester junajted nakratko su porasle za čak 17 odsto u pretprodajnom trgovanju danas, nakon što je izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, u šali tvitovao da će kupiti taj klub.

"Takođe, kupujem Mančester junajted, nema na čemu", napisao je milijarder na Tviteru.

Nekoliko sati kasnije, najbogatiji čovek na svetu je odgovorio korisniku Tvitera na pitanje "da li je ozbiljan u vezi sa kupovinom kluba" i pojasnio da je to bila šala, piše CNBC.

"Ne, ovo je ustaljena šala na Tviteru. Ne kupujem nikakve sportske timove", napisao je Mask na popularnoj društvenoj mreži koju je trebalo da kupi za 44 milijarde dolara. Ipak, ta kupovina je sada pod znakom pitanja, jer je došlo do sukoba između Maska i kompanije.

Ipak, Mask je kasnije tokom "dopisivanja" na Tviteru rekao da - u slučaju da kupuje neki tim, to bi bio Mančester junajted, jer mu je engleski prvoligaš omiljen još od detinjstva.

Akcije najtrofejnijeg kluba u engleskoj ligi, kojima se na Njujorškoj berzi trguje pod skraćenicom MANU, porasle su za 3,68% u pretprodajnom trgovanju od 4:30 ujutro po istočnom vremenu, čime je smanjen dobitak od 17%, postignut odmah po objavljivanju tvita.

Na osnovu najnovije berzanske vrednosti kluba, kupovina Mančester junajteda bi koštala Maska oko dve milijarde dolara. Mančester junajted je odbio da komentariše ovo pitanje, kada ga je kontaktirao CNBC.

Iznad možete pogledsti i Maskov originalni tvit koji je izazvao pompeznu reakciju i dobio više od 570.000 lajkova, a retvitovan je više od 140.000 puta u jednom trenutku danas. Navijači Mančester junajteda reagovali su iznenađeno, ali sa nadom, jer su mnogi kritikovali sadašnje vlasnike kluba, američku porodicu Glejzer.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Панта

    17. avgust 2022 | 16:12

    Маск,дођи ти лепо у Београд,па купи добар клуб,даћемо ти га за пола цифре,коју би платио за Манчестер.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>