• 3

Više od 50.000 radnika izlazi na ulice: Inflacija uzela maha, traže bolje uslove i plate

Štrajkovi koje organizuju RMT i TSSA će uticati na nacionalne železničke usluge i usluge londonskog metroa, ali i drugih linija prevoza

  • 3
Britanska železnica, Štrajk zaposlenih Foto: Geoffrey Swaine / Avalon / Profimedia

Britanija prolazi kroz najtežu inflaciju u poslednjih 40 godina, budući da je dostignut nivo od nekih 10 odsto.

Cene rastu non-stop, a zaposleni negoduju. Ovaj put, reč je o radnicima britanske železnice, tačnije nekoliko železničkih kompanija.

Štrajk su najavili RMT, TSSA i udruženje "Unite trade unions", a tiče se boljih uslova rada, pre svega, plata.

Kako navodi Intelligent Transport, "dalji štrajkovi širom industrije javnog prevoza u Velikoj Britaniji, kao rezultat sporova oko plata i posla, izazivaju značajne poremećaje putnicima, posebno u glavnom gradu".

Od 18. do 21. avgusta, ova akcija sprovedena širom britanskog železničkog sektora i londonskih autobuskih, podzemnih i nadzemnih usluga, naglo će zaustaviti glavni grad i pojedine delove UK.

Štrajkovi koje organizuju RMT i TSSA će uticati na nacionalne železničke usluge i usluge londonskog metroa (Tube) i ostalih linija, u pomenutom periodu, dok "Unite" planira akciju na nekim londonskim autobuskim linijama u zapadnom i jugozapadnom delu grada, što će uticati na usluge koje se realizuju 19. avgusta i 20. avgusta.

U štrajk je uključeno više od 50.000 radnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    18. avgust 2022 | 17:05

    Samo kod nas dobijes sendvic i svi srecni i zadovoljni. Jos poneki vaucer za banju kad te ubode, ma milina. Radis za minimalac, punis kapitalistima dzep i pevas.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>