• 2
 ≫ 

Nova prevara kruži društvenim mrežama u Srbiji: Pazite, ne postoji nikakva nagradna gra

 ≫ 

Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne unose svoje podatke, kao i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih

  • 2
Pošta lažna nagradna igra Foto: Pošta Srbije

Javnom preduzeću „Pošta Srbije” prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije kojim se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža, upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje Pošta Srbije, te da ukoliko odgovore na četiri pitanja imaju mogućnost da osvoje nagradu u iznosu 30.000 dinara.

Nakon navodnog osvajanja nagrade, dalje se traži i da o istoj obaveste 20 prijatelja ili nekoliko grupa, da unesu adresu i kompletiraju registraciju. Pošta Srbije obaveštava građane i korisnike da je u pitanju novi pokušaj prevare u vidu lažne nagradne igre.

Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne unose svoje podatke, kao i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih.

Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije, kao i Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Julijana

    24. avgust 2022 | 13:03

    Ee, vala kome ovo nije odmah jasno, kome nije čudno i koga ovo prevari i treba tako! Lakomi, alavi, a glupi lezilebovići i treba da budu prevareni, jer takvi bi i sami varali!

  • Sloboda

    24. avgust 2022 | 10:37

    Tačno je primila sam to od par prijatelja i odmah im odgovorila da ne nasedaju na takve gluposti . Samo valjda je većina naroda na ivici siromaštva pa poveruju u takve prevare.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>