• 28

Biće povećanje do 19 odsto: Penzioneri traže dijalog sa premijerkom

Jednokratna pomoć od 20.000 dinara koja je penzionerima isplaćena u februaru samo jedan od načina da se pomogne

 • 28
Ana Brnabić kampus BIO4

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je redovan dijalog sa predstavnicima penzionera izuzetno važan nakon dašanjeg razgovora sa predstavnicima penzionerskih udruženja - Udruženje sindikata penzionera Srbije, Savez penzionera Srbije i Sindikat penzionera Nezavisnost.

"Dijalog sa predstavnicima penzionera svakako će biti jedan od najvažnijih zadataka i buduće vlade", rekla je Brnabić, jer je jako važno da dve strane zajedno rade na unapređenju sveukupnog položaja penzionera.

Premijerka je podsetila da su penzioneri, koji su podneli najveći teret fiskalne konsolidacije, prioritet kada je reč o pomoći ranjivim kategorijama, i da vlada i predsednik Republike izuzetno cene što su oni konstruktivan partner u dijalogu.

Na sastanku je rečeno da planirano kumulativno povećanje penzija u novembru 2022. godine i januaru 2023. godine iznosi oko 19 odsto. Pored povećanja penzija, naročito je važna i sigurnost isplata penzija.

Premijerka je rekla da Vlada Srbije nastavlja da radi na poboljšanju položaja najranjivijih kategorija, a da je jednokratna pomoć od 20.000 dinara koja je penzionerima isplaćena u februaru samo jedan od načina da se pomogne.

Prioritet države i buduće vlade će biti nastavak odgovorne makroekonomske politike, jer samo odgovornom politikom može da se planira dalje povećanje penzija i plata, naglašeno je na sastanku.

Predstavnici penzionera su istakli da je jako važno da u mandatu nove vlade što pre nastavi rad komisije koja prati propise iz sistema PIO i da se u rad te komisije uključe i predstavnici penzionera, kako bi zajednički radili na svim pitanjima u vezi sa penzijskim i socijalnim osiguranjem, te da je važno da se nastavi sa redovnim sastancima i razgovorima u cilju unapređenja kvaliteta života penzionera.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Video: Vučić: Pored minimalca i penzija, skočiće i plate u javnom sektoru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Slavka

  24. avgust 2022 | 14:14

  Nije penzionerima lako, jer ja sam penzioner sa penzijom od 17.000.din.

  52
  1

  Podelite komentar

 • Penzos

  24. avgust 2022 | 14:50

  Nemojte nam povećavati penziju već nam omogucite preglede i lekove jer pola penzije ode na to. Dajte mladima veće plate, njima je potrebnije. Mi smo / većina sa malim penzijama / navikli da stedimo. Povecajte onima koji, stvarno, imaju neke minimalne penzije, taman za hleb i mleko. A ostalo!? Ja se ne žalim, negde sam u zlatnoj sredini. 🤩😎😍

  38
  10

  Podelite komentar

 • Nik

  24. avgust 2022 | 15:47

  Sramota...nikada gore nije bilo!!!!glasali ste gledajte

  28
  2

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>