• 16
 ≫ 

Vučić: Borićemo se svakoga dana da nema isključenja struje

 ≫ 

- Sve što se zbiva u svetu postaje nenormalno pošto se nikada nije dešavalo da, na primer, isključenja struje najavljuju zemlje poput Velike Britanije i Finske - naveo je Vučić

  • 16
Aleksandar Vučić, Štab SNS Foto: Nikola Anđić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se Srbija svakog dana boriti za to da ne bude isključenja struje. Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS-a, a odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što velike evropske zemlje najavljuju restrikcije struje, kazao da je francuski predsednik Emanuel Makron već upozorio svoje stanovnike da je prošlo vreme blagostanja.

- Ostaje nam sedam meseci i sedam dana do 31. marta. Svaki dan ćemo da gledamo i da se borimo. Do sada nismo imali isključenja, a ja vam sada kažem da će se najveće zemlje Evrope suočiti sa restrikcijama. Ne mogu još da potvrdim da hoćemo, ali borićemo se svaki dan - kazao je Vučić.

Navodi i da su mnoge firme u Beču odlučile da zatvaraju svoj biznis, kao i da im je struja četiri puta skuplja nego pre rata u Ukrajini i da sada oni koji su plaćali 2.500 evra mesečno plaćaju struju 9.000, zbog čega i odlaze u stečaj.

"Kataklizma", konstatovao je predsednik i dodao da Srbija ima dobro stanje javnih finansija i izrazio zahvalnost Ani Brnabić i Siniši Malom, kao i Narodnoj banci Srbije za to.

- To je pitanje politike vlade, države, ali i dobrog državnog rukovodstva - dodaje.

Kriza u svetu, potrebna vlada odgovornih ljudi

Vučić je rekao da sve što se zbiva u svetu postaje nenormalno pošto se nikada nije dešavalo da, na primer, isključenja struje najavljuju zemlje poput Velike Britanije i Finske i istakao da je zato Srbiji potrebna vlada odgovornih, ozbiljnih i posvećenih ljudi.

- To nije više Priština ili Severna Makedonija već najrazvijenije evropske i svetske zemlje - rekao je Vučić i istakao da to nije zato što nema dovoljno struje već zato što su nemoguće cene, prenosi Tanjug.

Istakao je da je u Nemačkoj cena struje povećane 14 puta u prethodnih pet meseci.

- Mi plaćamo danas kao građani struju 41 evro po megavat satu, a košta nas kad uvozimo 630 evra, to nije normalno i nemoguće je izdržati. Zato je važno da imamo vladu ozbiljnih, odgovornih i posvećenih ljudi koji hoće da se bore za svoju zemlju. I u ovim tesksim okolnostima kada morate da trpite neistine i direktne napade na naše stanovništvom na KiM, da biste sačuvali mir i stabilnost i obezbedite, ali i sigurnu zimu i jesen, pošto mnogima ni leto nije sigurno - rekao je Vučić.

Istakao je da treba sve to postići, a da se ne unište javne finansije i da je zato potreban ogroman trud. Vučić je kazao da je uveren da to možemo sve da postignemo i da je zato potrebno da budemo što više ujedinjeni.

Naveo je da neki traže povećaje plata od 20 odsto i zapitao gde su to videli u ovoj situaciji, u godinama korone, rata u Ukrajini i najveće krize od 1945. godine.

Pokažite malo razumevanja za svoju zemlju, poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. avgust 2022 | 21:45

    Gorivo da nesipamo mesec dana bankrot, sve po grbaci naroda ide najskuplji u regionu....

  • Matori krelac

    24. avgust 2022 | 21:52

    Postavite opet Zoranu na mesto ministra energetike pa ćemo imati struju za po jednu sijalicu i gas za primus. Šta još treba da se desi pa da se ta žena skloni iz vlade? Kažete da niko ne može da vas ucenjuje, a meni se čini da je ona u vladi čista ucena.

  • Auuu!

    24. avgust 2022 | 21:56

    Jesi li ok? Izgleda sve izgubljeno :-(

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>