• 2

INA oštećena za milijardu kuna? Sumnja se da je jedan od direktora prodavao gas "ispod cene"

Nakon hapšenja u Zagrebu, Šibeniku, Vinkovcima i na Hvaru, istražitelji su krenuli u pretres kuća i poslovnih prostora

  • 2
Kompanija Ina hapšenje

Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubasic

Kako smo pisali, Hrvatska policija i Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) od juče ujutro sprovode veliku akciju u kojoj je uhapšeno više osoba zbog, kako se sumnja, zloupotrebe i pranja novca na štetu hrvatske multinacionalke INA.

Danas, Index.hr iznosi nove podatke vezane za sam tok događaja, ali i štetu - koja se meri milijardama.

Naime, od petoro uhapšenih zbog sumnje da su se bavili pranjem novca, te da su zloupotrebili trgovinu prirodnim gasom, blokirano je oko 800 miliona kuna, a šteta koju su počinili INA kompaniji, navodno, procenjena je na čak milijardu kuna.

U akciji koju su u jutarnjim satima pokrenuli USKOK i policija, na meti istražitelja našli su se direktor u INA-i, Damir Škugor, predsednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK), Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik firme OMS Upravljanje, Škugorov otac, kao i predsednica uprave firme Plinara istočne Slavonije, Marija Ratkić.

Nakon hapšenja u Zagrebu, Šibeniku, Vinkovcima i na Hvaru, istražitelji su krenuli u pretres kuća i poslovnih prostora, te prikupljanje dokaza.

Hrvatski portal prati dešavanja iz minuta u minut, a ono što je za sada poznato jeste da je Škugor ispitan, te da tvrdi kako nije kriv. 

On je, prethodno, doveden na ispitivanje u USKOK, a istražitelji veruju da je "omogućio prodaju gasa Josipu Šurjaku i Goranu Husiću ispod svake cene", kako bi ga oni potom preprodali višestruko skuplje, čime je nastala šteta od oko milijardu kuna.

Video: Bez većih gužvi na pumpama: Gorivo se normalno prodaje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    28. avgust 2022 | 14:54

    Kradu oni vec 30 g i niko nista, tako je u celoj ex Yugi, tad nisu imali za pivo a danas milioneri preko noci. Gori su oni koji im to dozvole. Svi smo mi i nase fam. izgradjivale Yugu a sad pojedinci sve pokradose i rasprodase kao da je to njihova dedovina. Dok je ovaca, bit ce i vune.

  • Перагеније

    28. avgust 2022 | 14:23

    ИНА НДХ - ИНА Нафтни Деривати Хрватске.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>