• 0

Nekim lokalima su računi za struju uvećani 450 odsto: "Tražimo hitnu intervenciju vlade"

Rastući računi za energiju dolaze u vreme kada broj pabova u Engleskoj i Velsu opada, dostižući najniži nivo u istoriji

  • 0
Pivo čaša kafić

Foto: Tanjug/AP

Pabovi širom Velike Britanije biće primorani da se zatvore zbog povećanja troškova energije za čak 300%, upozorili su šefovi pivara.

Lideri šest najvećih pivara u zemlji pozvali su vladu na "momentalnu intervenciju" usmerenu na ogromne račune za struju ove zime.

Vlasnik jednog paba u Eseksu rekao je za BBC da su mu troškovi energije porasli sa oko 13.000 funti godišnje na 35.000 funti. Drugi kažu da energetska kriza izaziva "stvarnu, ozbiljnu i nepovratnu" štetu industriji bez podrške.

Vlasnici pabova i pivara iz šest kompanija - JW Lees, Carlsberg Marston's, Admiral Taverns, Drake & Morgan, Greene King i St Austell Brewery - sede u upravnom odboru Britanskog udruženja za pivo i pabove (BBPA), a u otvorenom pismu vladi, oni su pozvali na hitnu intervenciju, uključujući paket podrške i ograničenje cene energije za preduzeća.

Rastući računi za energiju dolaze u vreme kada broj pabova u Engleskoj i Velsu opada, dostižući najniži nivo u istoriji, a to je 39.970 u junu.

Sajmon Kliri, koji vodi "Plough in Great Chesterford", rekao je da su mu računi za gas i struju skoro utrostručeni na 35.000 funti godišnje. To znači da pab sada treba da generiše dodatnih 1.800 funti nedeljno da bi pokrio troškove.

- Zaista je toliko loše. Mislim da će biti teško ako ne bude intervencije vlade - istakao je za britanski javni servis.

Kris Džouzi, šef "Admiral Taverns"-a koji ima 1.600 pabova, rekao je da njegovi lokali pod zakupom sada pokrivaju veće račune za energiju nego za kiriju. On je za BBC naveo kako mu je jedan od zakupaca rekao da odlazi posle 20 godina, jer mu je račun za struju porastao za 450 odsto.

Pritom, Džouzi kaže da lanac ulaže u opremu za uštedu/čuvanje energije.

Video: Vlada ograničila cenu svinjskog mesa: Plećka jeftinija za 173 dinara, svinjski vrat za 218

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>