• 0
 ≫ 

Mask zvaničnim pismom obavestio Tviter da ga definitivno neće preuzeti?

 ≫ 

Mask tvrdi da ga je Tviter obmanuo o broju lažnih naloga na platformi, i oko toga traje rasprava već nedeljama unazad

  • 0
Elon Mask Musk Twitter Tviter Foto: JIM WATSON/AFP/ Profimedia, Twitter

Najbogatiji čovek sveta, Ilon Mask, koji je trebalo da kupi Tviter za 44 milijarde dolara, prema pisanju Dejli Mejla odlučio je da definitivno okonča ovaj dogovor.

Dejli Mejl se poziva na dokumenta SEC-a, Američke komisije za hartije od vrednosti, i piše da je šef Tesle Tviteru uputio zvanično pismo u kojem se navodi da odustaje od kupovine.

Njegovi advokati podneli su dokument SEC-u, a ishod je usledio nakon "natezanja" između kompanije i Maska, koji je tvrdio da Tviter ne rešava problem s lažnim nalozima.

Tačnije, Mask je tvrdio da ga je Tviter obmanuo o broju lažnih naloga na platformi.

Dokumenti SEC-a, navodi se, otkrivaju Maskove tvrdnje o tome da nije znao za "određene činjenice" kada kada je prvi put izjavio da namerava da se povuče, 8. jula ove godine.

Njegov pravni tim je juče podneo dokument Schedule 13D, potvrđujući vladinoj agenciji da je američki preduzetnik, koji se u dokumentu pominje kao "lice koje izveštava", obavestilo Tviter o svojoj zvaničnoj odluci da prekine spajanje.

To se dogodilo 29. avgusta 2022. godine, a pismo je označeno pod imenom "August 29 Termination Letter".

"Na dan 29. avgusta 2022. godine, savetnici podnosioca prijave poslali su pismo Tviteru (u ime podnosioca prijave) i zvanično obaveštavaju Tviter da podnosilac prijave raskida ugovor o spajanju", piše u dokumentu.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>