• 0

Kripto firma greškom prenela 10,5 miliona dolara jednoj ženi: Propust otkrili tek posle 7 meseci

Australijanka je navodno iskoristila novac za kupovinu kuće, a ostatak prebacila na druge račune

  • 0
Novac pare dolari bogatstvo

Foto: Shutterstock

Platforma za trgovinu kriptovalutama Crypto.com slučajno je prebacila 10,5 miliona dolara jednoj Australijanki prilikom obrade povraćaja od 100 dolara.

Naime, kompanija koja je platila holivudskoj zvezdi Metu Dejmonu da se pojavi u reklami za Superboul sa sloganom "bogatstvo favorizuje hrabre", otkrila je tek nakon sedam meseci da je slučajno prebacila bogatstvo Demangovari Manivel iz Melburna u decembru prošle godine.

Kompanija je pokrenula pravni postupak pred Vrhovnim sudom Viktorije,  a u februaru je odobreno zamrzavanje Australijankinog računa, no većina novca je prebačena na druge račune - koji su takođe kasnije zamrznuti.

Naime, žena je navodno iskoristila 1,35 miliona dolara za kupovinu kuće sa četiri spavaće sobe na severu Melburna, a vlasništvo nad imovinom je potom preneto na ime ženine sestre, Thilagivati Gandagori, koja živi u Maleziji.

Svi pokušaju da joj se uruče nalozi o zamrzavanju bilu su neuspešni, jer Gandagori nikada nije odgovorila na mejlove advokata Cripto.com. Jedini odgovor putem mejla koji je kompanija dobila, bio je od Manivelinih advokata, a glasio je: "primljeno, hvala".

Takođe, obavestili su ih da Australijanka traži "pravni savet".

Zbog izostanka na sudu, Cripto.com je dosuđena presuda kako bi se Australijanka primorala da što pre proda imovinu, a novac će otići platformi za trgovinu kriptovalutama sa kamatom u iznosu od 27,369.64 dolara i troškovima.

Cripto.com je odbio da komentariše slučaj dok je bio pred sudom.

U junu je kompanija saopštila da otpušta 260 svojih zaposlenih zbog pada tržišta kriptovaluta. Ali Verge je izvestio da je kompanija tiho otpustila mnogo više, a nije rekla drugom osoblju.

Do pada na tržištu kriptovaluta došlo je samo nekoliko meseci nakon što je australijska fubalska liga (AFL) najavila petogodišnje partnerstvo sa Cripto.com kako bi postao "zvanična platforma za razmenu kriptovaluta i trgovinu za AFL i AFLW".

Cripto.com je u maju rekao da je ostao u potpunosti posvećen dogovoru.

- Dobro smo finansirani, a ovo su višegodišnji ugovori, koji će nastaviti da igraju ključnu ulogu u našoj misiji da ubrzamo prelazak sveta na kriptovalute - rekao je portparol.

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi kopali Bitkoin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>