• 0

Budžet Zrenjanina uvećan za 4,6 posto: Novac će biti uložen u završetak vodovodne mreže

Planiran je i nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Kleku, Elemiru i Lazarevu

  • 0
Zrenjanin, Banat, Vojvodina Foto: Ustupljene fotografije/Vasilios Proveleggios

Gradsko veće Zrenjanina usvojilo je danas odluku o rebalansu budžeta za ovu godinu čime je gradska kasa uvećana za 4,6 odsto, a dodatni novac će prema rečima gradonačelnika Sima Salapure najvećim delom biti upotrebljen za nastavak investicionih radova, objavljeno je na gradskom sajtu.

Salapura je naveo da će se raditi na unapređenju vodonasbdevanja grada, misleći pre svega na završetak radova na vodovodnoj mreži u naselju Ruža Šulman.

Istakao je da se planira i izgradnja eko-česama u selima kao i da će se udruženim sredstvima Grada Zrenjanina i od mesnih samodoprinosa nastaviti izgradnja kanalizacione mreže u Kleku, Elemiru i Lazarevu.

- Pored toga, priprema se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kanalizacije u Aradcu i Perlezu. Ovim predlogom odluke utvrdili smo i dodatna sredstva za unapređenje sistema grejanja u pet osnovnih škola - rekao je Salapura.

Dodao je da je reč o postavljanju kotlova i prelasku sa čvrstog energenta na gas, kao i zameni kotlova u određenim školama.

Video: Mali: Ulažemo u sve gradove u našoj zemlji, svaki put, infrastrukturu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>