• 3

Berlin: Spremni za obustavu ruskog gasa, građani da štede

Gasprom je nešto ranije objavio da je zbog curenja na gasovodu kod Sankt Peterburga došlo do obustave Severnog toka 1 na neodređeno vreme

  • 3
Nemačka, gas, energija, energetika Foto: Tanjug/AP

Nemačko energetsko regulatorno telo Bundesnecagentur saopštilo je da je sada bolje pripremljeno za obustavu ruskog gasa, ali je apelovalo na građane i kompanije da smanje potrošnju energije, odgovarajući na današnju najavu Gasproma da će Severni tok 1 biti isključen na neodređeno.

- Povodom ruske odluke da ne dozvoli da gas teče Severnim tokom 1 na neodređeno, terminali prirodnog gasa, skladišta i zahtevi za značajne uštede energije postaju mnogo važniji - naveo je predsednik Bundesnecagentura Klaus Miler.

On je dodao da je dobro da je Nemačka sada bolje pripremljena, ali i da je sada na građanima i kompanijama da paze na potrošnju.

Gasprom je nešto ranije objavio da je zbog curenja na gasovodu kod Sankt Peterburga došlo do obustave Severnog toka 1 na neodređeno vreme.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>