• 6

U nemačkom lancu supermarketa više nećete moći da kupite Koka-Kolu, Fantu, Sprajt

"Namirnice ne smeju postati luksuzna roba", poručeno je iz kompanije

  • 6
koka kola

Foto: shutterstock.com

Verovatno najpoznatije svetsko gazirano piće uskoro više neće biti dostupno u jednom lancu supermarketa u Nemačkoj.

Naime, Edeka odustaje od prodaje proizvoda Koka-Kole, nakon što je ta kompanija povećala cene.

Nemačka punionica Koka-Kole povecćala je cene uz obrazloženje da su veći troškovi energije, a Edeka je poručila da ne prihvata poskupljenje i da više neće kupovati pića te kompanije. Uskoro bi sa rafova ovog lanca mogli da nestanu Koka-Kola, Fanta, Sprajt.

Kako je najavljeno iz punionice američke kompanije u Nemačkoj, još u julu, od septembra će doći do povećanja cena svih proizvoda i to u višem jednocifrenom postotku.

"Namirnice ne smeju postati luksuzna roba", poručio je šef Edeke, Markus Mosa, na šta je Koka-Kola saopštila da neće više snabdevati taj lanac. Ovo nije prvi put da se Edeka sukobila sa jednim proizvođačem robe koju prodaje.

Trenutno se lanac spori sa američkim koncernom Mondelez, takođe u vezi cena, jer je čokolada Milka u pojedinim zemljama ponuđena po mnogo povoljnijoj ceni, prenosi Handelsblat.

Duže od godinu dana Edeka u svojim prodavnicma nema ni sokove Granici ili Hohes C, pošto se takođe spori sa proizvođačem. Edeka je, svojevremeno, u sukobu sa kompanijom PepsiCo uklonila iz svog asortimana celu paletu proizvoda tog američkog koncerna, uključujući Pepsi, i to sve do proleća, kada je postignut dogovor o daljoj saradnji.

Video: Poludeli za Ivan-čajem: Od proizvodnje za svoju dušu do izvoza Amerikancima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>