• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesna je kao milioniti putnik dobila besplatnu godišnju kartu za relaciju Beograd-Novi Sad

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar građevine je rekao kako se nastavlja i sa radom na brzoj pruzi ka Subotici, te da će u oktobru biti ubrzani radovi i na deonici brze pruge Beograd-Niš

  • 0
brzi voz, nagrada Foto: MGSI/Đ.K.

Vesni Radmilac iz Beograda je danas, kao milionitom putniku na relaciji Beograd-Novi Sad, uručena godišnja karta za ovu relaciju i železničarska kapa.

Beograđanki su nagradu uručili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, i v.d. direktora "Srbja voza", Ivan Bulajić, danas na železničkoj stanici Novi Beograd.

- Ovo je lep dan za Srbiju, jer je za samo nekoliko meseci milion putnika prošlo linijom Beograd-Novi Sad, i to pokazuje koliko je to drugačiji odnos prema železnici od pre samo nekoliko godina kada su ljudi zaboravili na prevoz železnicom - rekao je Momirović.

Dodao je kako se nastavlja s radom na brzoj pruzi ka Subotici, i da će u oktobru biti ubrzani radovi na deonici brze pruge Beograd-Niš.

- Već se određeni radovi na trasi kod Jagodine izvode, a u oktobru ćemo sa Evropskom komisijom i Evropskom investicionom bankom potpisati ugovore o značajnm grantovima i bespovratnim sredstvima koja ćemo dobiti za ovu prugu, na kojoj će ukupna vrednost radova iznositi 2 milijarde evra - rekao je Momirović.

Da li ste se vozili brzim vozom na relaciji Beograd-Novi Sad?

Glasajte

Ivan Bulajić naglašava da je milioniti putnik na relaciji Beograd-Novi Sad "dokaz da, kada se ljudima pruži vrhunska usluga i kada im se omogući da koriste prugu i vozove kao u najrazvijenijim evropskim zemljama, da se onda putnici vraćaju železnici".

Video: Soko spreman za prvu vožnju sa putnicima do Novog Sada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>