• 0

Uskoro besplatne radionice o zelenom preduzetništvu

Cilj ove kampanje unapređenje ekološki odgovornog preduzetništva

  • 0
Zagadjenje vazduha, polovni automobili, životna sredina Ilustracija: Nikola Jovanović/Shutterstock

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije i OTP banka Srbija će u okviru mini kampanje "Zeleno preduzetništvo“ u naredna tri meseca održati nekoliko radionica širom Srbije sa ciljem edukacije svih kategorija preduzetnika o tome kako da unaprede poslovanje i postignu da ono bude ekološki održivo i odgovorno.

Kampanja počinje u drugoj polovini septembra i prvi grad koji će učestvovati je Novi Sad.

Direktorka sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić je kazala da je cilj ove kampanje unapređenje ekološki odgovornog preduzetništva i da će u nju biti uključeno nekoliko gradova u Srbiji, kao što su Novi Sad, Niš, Kragujevac, Subotica, Beograd i drugi.

Radionice su, ističe, ono na čemu će insistirati.

Teme edukacija su, objasnila je, kreirane na osnovu interesovanja preduzetnika za neophodna znanja i veštine kako bi sopstvene biznise dalje vodili sa više kompetencija.

"Smatramo da kroz edukacije preduzetnici unapređuju svoja znanja i veštine i stiču kompetencije koje su im neophodne za dalje vođenje biznisa, a kako bi ti njihovi biznisi bili održivi na duži rok i pre svega konkurentni. Deo radionice biće svakako usmeren na podizanje svesti preduzetnika o značaju ekološki odgovornog preduzetništva", rekla je Simanićeva.

Direktor direkcije za male biznise OTP banke Srbija Marko Ðukić je naglasio da je OTP banka lider u kreditiranju stanovništva, ali i privrede i da je velika regionalna mreža centara, a pre svega savetnika za mala preduzeća i preduzetnike prisutna da pored finansijske, klijentima pruži i snažnu edukativnu podršku.

"Planiran je niz aktivnosti koje ćemo podržati u narednom periodu sa osvrtom pre svega na inovativna rešenja, inovativne kampanje i razvoj savetodavne uloge koju banka ima. To se pre svega odnosi na početnike u poslovanju, a za to mi imamo set mera za podršku firmama i mladim preduzetnicima, koje ćemo zajedno sa kolegama iz privredne komore sprovesti u narednom periodu", rekao je Ðukić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>