• 0

Istorijski momenat za Porše, ali i za Bluma: Nemac tek sada ima pune ruke posla

Sinoć su VW i Porše SE doneli odluku da Porše AG jedan deo deonica operativnog posla pusti u prodaju na berzi u Frankfurtu

  • 0
Porsche 718 Cayman GT4 Foto: Malcolm Haines / Alamy / Alamy / Profimedia

- Najavljeni izlazak na berzu je istorijski trenutak za Porše - ocenio je šef nemačkog proizvođača sportskih automobila, Oliver Blum, koji je od 3. septembra i zvanično postao šef VW koncerna.

On je na čelu grupe Folksvagen (VW) nasledio Herberta Disa.

Blum je istakao da je planirani izlazak na berzu važan korak ka većoj samostalnosti Poršea, i objasnio da "ta odluka treba da doprinese razvoju punog potencijala brenda".

Porše je, kao što je poznato, deo grupacije Folksvagen (VW), a Blum je povodom stare/nove pozicije izjavio kako mu je namera da na tim funkcijama "radi na očuvanju sinergija".

Ukoliko, ipak, bude konflikta interesa - biće sprovedena striktna podela i direktor Poršea će, kako kaže, uvek biti u stanju da donosi samostalne odluke.

Sinoć su VW i Porše SE doneli odluku da Porše AG jedan deo deonica operativnog posla pusti u prodaju na berzi u Frankfurtu.

Video: Direktor Lidl Srbija na otvaranju logističkog centra u Lapovu: Pred nama su nove pobede

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>