• 0

Nova žrtva energetske krize: Proizvođač toalet papira pred bankrotom

Kompanija je zatražila stečajni postupak pod sopstvenom upravom

  • 0
toalet papir

Foto: Pixabay

Nemački proizvođač toalet papira „Hakle“, prvi je u ovoj privrednoj grani, koji je, usled dramatičnog skoka cena energenata i sirovina, prijavio ekonomske probleme.

Kompanija je zatražila stečajni postupak pod sopstvenom upravom, potvrdio je Pokrajinski sud u Dizeldorfu. Masivni rast troškova za materijal i energente, ali i transporta nisu mogli biti dovoljno prebačeni na potrošače, objasnila je kompanija.

U stečajnom postupku biće nastavljena proizvodnja, ali taj proces pruža potrebnu fleksibilnost za sanaciju kompanije, objasnio je direktor „Hakle“ Folker Jung.

Izrazio je uverenje da će kompanija uspeti da prevadzicje krizu, i sačuva radna mesta. Jung je kazao da su plate pomoći u stečajnom procesu osigurane za septembar i novembar. Dodaje, da su partneri kompanije već signalizirali spremnost na podršku. U poslovnoj 2020. godini „Hakle“ je ostvario obrt u visini od 80 miliona evra.

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>