• 16
 ≫ 

Erdogan o Putinovom potezu: Zašto se Evropa nije setila ranije da ima problem s gasom?

 ≫ 

Čeka nas teška zima saglasni su dvojica predsednika

  • 16
Erdogan struja

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Shutterstock

Pratili smo politiku ravnoteže između Rusije i Ukrajine, i nastavićemo tome da težimo. Međutim, ima određenih zemalja sa čijim nastupom se ne slažemo, rekao je turski predsednik Redžep Erdogan boraveći u Beogradu.

On je odgovarao na pitanja novinara da komentariše jutrošnji govor ruskog predsednika Vladimira Putina oko cene gasa. 

Prema njegovim rečima, situacija je takva da je Rusija iskoristila svoj adut, i da je Evropa u problemu. Međutim, insistira da je o tome moglo da se brine ranije. Dodatno, Erdogan smatra da će se naći diplomatsko rešenje.

"Rusija je pretala da isporučuje gas, cene su se povećale, i sada svi traže alternative. Zašto o tome niste mislili ranije? Rusija je evidentno imala keca u rukavu", naveo je Erdogan.

Očekuje nas hladna, a potom i polarna zima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je sa turskim kolegom razgovarao o tome da Turska pomogne oko struje. 

"Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste pažljivo slušali predsednika Rusije Vladimira Putina, sledeća će biti polarna za celu Evropu", istakao je Vučić.

Vučić je na konferenciji za štampu sa Erdoganom, na pitanje kako tumači jutrošnji govor predsednika Rusije, koji je upozorio da Evropu i svet očekuje katastrofa, i kako može to da se odrazi na našu zemlju, rekao da nas sve očekuje hladna zima.

„Nisam mogao sve da vidim od izlaganja Putina, ali ja bih to definisao na sledeći način. Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste pažljivo slušali, sledeća će biti polarna za celu Evropu“, podvukao je on.

Vučić je rekao i da mu se čini da niko ne želi rešenje ukrajinskog rata.

„Plašim se da svi iščekuju poraz druge strane, a ne kompromis. Ako stvarno mislite da ćete lako vojnički da pobedite Rusiju,... Nama ostaje da se dobro spremimo za hladnu i polarnu zimu“, ukazao je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    7. septembar 2022 | 15:05

    Ljudi sve je unapred dogovoreno da se satre narod ..depopulacija je u toku.

  • Mp

    7. septembar 2022 | 15:00

    Imam poverenje u Vas i Erdogana i vama slicnim da ce spasiti Evoropu pd potpunog kraha.Turska je jedna od mozda najznacajnih zemalja clanica NATO u Evropi i mozete da radite po sopstvenoj savesti u dobrim odnosima Rusijom.

  • Zašto

    7. septembar 2022 | 16:31

    Bi Turska išta pomagala evropi..na koju čeka trideset godina..da je u istu prime..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>