• 1

Češka korporacija, vlasnica Beohemije, planira novo ulaganje u Srbiju

Preduzeća u okviru „CE Industries" se pretežno bave reciklažom, energijom i železnicom

  • 1
Ulaganje, investicije, biznis, berza Foto: Shutterstock

Češka korporacija „Central European Industries“ (CE Industries), vlasnik zrenjaninske „Beohemije“ i suvlasnik somborske fabrike akumulatora „Black Horse“, predstaviće sutra svoje razvojne potencijale i projekte predsedniku Pokrajinske vlade Vojvodine Igoru Miroviću, saopštila je ova kompanija.

Iz CE Industries navode da planiraju da sa „Beohemijom“ i "Black Horsom“ osvajaju nova regionalna i evropska tržišta, ali i da kupuju i razvijaju i druga srpska preduzeća.

Češka kompanija ima više od 20 preduzeća u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji i zapošljava više od 2.500 radnika.

Direktor „CE Industries" za Srbiju Roman Kratohvil je istakao da ova korporacija planira nove investicije u Srbiji u svim oblastima kojima se bavi i da otvori nova radna mesta.

"Planiramo da nastavimo da ulažemo i u strateška partnerstva u postojećim preduzećima kao i u kupovinu i dalje razvijanje preduzeća sa teškoćama u poslovanju," rekao je on, prenosi Tanjug.

Dodao je da korporacija do sada nije koristila nikakve podsticaje za strane ulagače, koji su na raspolaganju u Srbiji, ali da sada planira da aplicira za njih.

Preduzeća u okviru „CE Industries" se pretežno bave reciklažom, energijom i železnicom, a odnedavno i proizvodnjom i prodajom robe široke potrošnje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>