• 0

Pelet "mafija" hara i u regionu: Mladić ostao bez robe i bez para, ovako su ga prevarili

Vlasnik oštećene kompanije je putem interneta pronašao kompaniju koja se bavi prodajom ogreva

  • 0
Pelet

Foto: Shutterstock

Vlasnik jedne kompanije iz Rijeke (25) naručio je od druge firme i uplatio novac za više tona peleta, ali se ispostavilo da je reč o lažnoj kompaniji pa je oštećen za više desetina hiljada kuna, saopštili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela prevare na štetu riječke kompanije policija sprovodi kriminalističko istraživanje.

Vlasnik oštećene kompanije 1. septembra je putem interneta pronašao kompaniju koja se bavi prodajom drvene mase za ogrev, odnosno peleta te je putem mobilne aplikacije stupio u kontakt s nepoznatom osobom i dogovorio kupovinu više tona peleta.

S računa svoje kompanije uplatio je više desetina hiljada i dogovorio rok isporuke, međutim, u međuvremenu je saznao da je njegova narudžbina stornirana, da je reč o lažnoj kompaniji, a novac mu nije vraćen.

Iz policije upozoravaju građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicionih prevara kao i da se, pre nego ulože novac, dobro informišu ili potraže stručne finansijske savetnike.

I u Srbiji je bilo prevara s peletom, o čemu je Telegraf Biznis pisao. Kako saznajemo, inspekcija već dela ovim povodom, ali se javljaju i nova mešetarnja.

Video: Puštena u rad prva solarna elektrana u industrijskom pogonu u Srbiji: EU donirala 10 miliona evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>