• 68
 ≫ 

Nova bezobrazna fora taksista na našem aerodromu: Prave linijsku turu, neće da voze jednog putnika

 ≫ 

Taksisti najkraću destinaciju zovu "beli vaučer", a sada im je malo da voze jednog putnika

  • 68

Taksisti na beogradskom aerodromu odbijali su da voze bele vaučere, odnosno kratke destinacije, u šta se Telegraf Biznis uverio, međutim, sada smo primetili i da imaju novu praksu, a to je da prave od svojih vozila linijski taksi. 

Putnici koji negde van naše zemlje odlaze avionom ili se vraćaju u Beograd, najčešće za prevoz do i sa Aerodroma Nikola Tesla, koriste taksi. To jeste najkomforniji, ali i najskuplji oblik prevoza za koji je potrebno izdvojiti od 1.700 do 6.000 dinara.

Naravno, pod uslovom da taksistima odgovara destinacija na koju idete. Naime, kako smo imali priliku i sami da se uverimo više puta, taksisti koje smo zatekli na aerodromu jednostavno biraju mušterije, odnosno dužinu vožnje. Tako se dešava da se u jednom trenutku napravi ogromna gužva ispred terminala, što od putnika koji čekaju koga će privoleti da pristane da ih vozi na kraću destinaciju, što od vozila koja međusobno blokiraju put.

To što ste uzeli vaučer u samoj zgradi aerodroma, očigledno ništa ne znači, a upravo bi tzv. vaučer trebalo da spreči nelegalne taksiste da zloupotrebljavaju prilaze aerodroma.

"Uredno sam uzeo vaučer, i čekao na red da uđem u taksi, ali je gužva bila ogromna. Kada sam upitao zašto niko nikoga ne vozi, jedan od taksista je ponudio da nas nekoliko zajedno poveze. "To ti je usput, ovi momci idu do grada". Rekao sam da mi ne odgovara takav način prevoza, da želim komfor koji plaćam, a on je samo otišao dalje. Ista situacija se nekoliko puta ponovila te večeri - vozači taksija zaista vrše anketu na licu mesta i "skupljaju" ljude da ih zajedno prevezu od aerodroma", priča nam Dragan B. (46).

Prema rečima našeg sagovornika, suludo je plaćati uslugu po jednoj ceni koja je visoka, a da onda tu uslugu i ne dobiješ.

"Bilo je jako kasno, dugo sam putovao, umoran. Sve što želim posle čekanja i kontrola jeste da stignem kući a ne da uzmem vaučer, i onda vučem za rukav i molim da me neko preveze", jada se ovaj Beograđanin.

Da vaučeri ne samo da imaju tarife već imaju i imena koja su im taksisti interno dali nije iznenađenje. Kako smo saznali, takva praksa postoji već neko vreme. Tako, najjeftiniji, onaj do blokova, imenovan je kao "beli vaučer". Njega taksisti mahom odbijaju, koliko god vi uporno mahali njime.

Taksi vaucer

Ovako je izgledao vačuer prošle godine/Foto: Telegraf.rs

 

KOLIKO SU ZAPRAVO TARIFE

Inače, cena vožnje taksijem od Aerodroma do neke adrese u prestonici zavisi od zone, odnosno dela grada iz kojeg idete.

Grad je podeljen u šest zona, pa ćete ukoliko idete sa Novog Beograda ili Surčina platiti po najnižoj, a ukoliko idete iz udaljenih prigradskih naselja po najvišoj predviđenoj tarifi.

Odnedavno važe i nove, povećanje cene taksi prevoza.

(Telegraf Biznis/V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mixa

    8. septembar 2022 | 14:16

    Taksisti u bg su najgori taksisti u celom svetu. A mnogo sam obišao. Posle 8 god sam došao opet u Srbiju i prva stvar sto sam video je kako taksisti nekakvi koji izgledaju kao bilderi biju nekog indijca. Eto, posle toliko godina to je prvo sto sam video.

  • Lili75

    8. septembar 2022 | 14:23

    Na aérodromu postoji minibus A1 ide do Slavije ! Staje i na autobusku stanicu za nekih 400 dinara! Taksisti na aerodromu su generalno jako bezobrazni i neprofesionalni, cast izuzetcima!!!!!

  • Zvonko

    8. septembar 2022 | 14:17

    Cesto Sam na aerodromu, taksisti su ruglo Beograda, folio agresivni i pored komunalne policije. Siguran Sam da rade u dosluhu, to nisam sreo u bilo kom gradu evrope. Totalni haos i korupcija. Because godinama niko nije preuzeo nista po tom pitanju. Strasno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>