• 0

Drugi najveći lanac bioskopa na svetu podneo zahtev za bankrot

Grupa ima 751 bioskop, uključujući više od 500 u Sjedinjenim Državama

  • 0
cineworld

Foto: Shutterstock

Britanska kompanija "Cineworld Group", jedna od najvećih u industriji zabave i drugi najveći svetski lanac bioskopa na svetu, podnela je zahtev za bankrot.

Prethodno je WSJ izvestio da vlasnik "Regal Cinemas"-a ima težak period iza sebe, te da su mu akcije pale čak 80 odsto negde sredinom avgusta.

"Cineworld Group" se, naime, tada posavetovao sa advokatima o procesu bankrota u Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, jer im je "prijem ispod očekivanja".

Kako Gardijan prenosi, "Cineworld" je, za sada, podneo zahtev za zaštitu od bankrota samo u SAD, a namera je restrukturiranje, nakon što se britanski gigant suočio sa malim brojem gledalaca.

Grupa ima 751 bioskop, uključujući više od 500 u Sjedinjenim Državama, više od 100 u Britaniji i Irskoj, i druge objekte širom Evrope i Izraela. Poseduje lanac "Picturehouse" u Britaniji i "Regal" bioskope u SAD.

U saopštenju su naveli da podnose zahtev za zaštitu od stečaja iz Poglavlja 11, te da je proces restrukturiranja pod nadzorom suda koji kompanijama daje vremena da pregovaraju sa poveriocima kako bi postigli nagodbu o smanjenju dugova.

"Cineworld" je rekao da će "pokušati da implementira transakciju razduživanja koja će značajno smanjiti dug grupe, ojačati njen bilans stanja i obezbediti finansijsku snagu i fleksibilnost za ubrzanje i kapitalizaciju strategije kompanije u bioskopskoj industriji", dodaje dalje Gardijan.

Video: Tesla to debut at IFA 2022 with qled Tvs, robot vacuums and more

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>