• 1
 ≫ 

Najmlađe čedo fabrike Maderson proradilo u Požarevcu: "U isto vreme mi se rodio i unuk"

 ≫ 

Poslovanje Madersona u Srbiji počelo 2014. godine kada je krenula proizvodnja u Smederevu

  • 1
Aleksandar Vučić Požarevac Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik korporarcije Maderson Vivek Sigal izjavio je danas na otvaranju novog proizvodnog pogona u Požarevcu da ta multinacionalna kompanija zapošljava 168.000 ljudi u 41 zemlji, na svih pet kontinenata, a da je fabrika u Požarevcu najmlađe "čedo" korporacije koje sada zapošljava 600 radnika i da je planirano 1.000 zaposlenih.

"Sve to je moguće zahvaljujući našim klijentima i vladama zemalja u kojima poslujemo“, rekao je Sigal i zahvalio lokalnim samoupravama i gradovima u kojima Maderson posluje, Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci razvoju poslovanja kompanije u Srbiji.

Naveo je da je poslovanje Madersona u Srbiji počelo 2014. godine kada je krenula proizvodnja u Smederevu.

"Korak po korak, postali smo sve snažniji, tako da smo postali vodeća fabrika kablov, koja daje odlične uslove stručnim ljudima za razvoj i napredovanje u poslu“, rekao je Sigal.

On je dodao da se pogon u Ćupriji, koji proizvodi module i polimere, 2021. godine specijalizovao za proizvodnju delova od veštačke kože za eneteijere automobila.

Sigal je naglasio da je veoma zadovoljan zbog otvaranja fabrike u Požarevcu, jer je počela da radi pre nekoliko meseci u trenutku kada mu se rodio najmlađi unuk, prenosi Tanjug.

Aleksandar Vučić Požarevac Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

"Služimo potrebama globalnih klijenata. Danas imamo ovde našeg uvaženog kupca iz Dajlmler kamiona. Kada proizvodnja bude u punom zamahu, nadamo se da ćemo imati 1.000 zaposlenih, a danas ih je više od 600“, rekao je Sigal.

Biznismen iz Indije je istakao da Maderson u Srbiji, zahvaljujući kvalitetnim radnicima, ima dobar potencijal za samoodrživu fabriku koja će, osim osnovnih proizvoda, moći da pravi i alate, ali i da svoje osnovne proizvode radi u kooperaciji sa lokalnim partnerima.

"Apelujem na vas da radite u skladu sa mantrom naše kompanije - postanimo najbolji snabdevači naših klijenata" poručio je Sigal.

Direktor PKC-a u Srbiji, koji je deo Madersona, Nenad Moskić rekao je da je kompanija nakon devet godina poslovanja u Srbiji, zahvaljujući zaposlenima i podršci lokalnim samoupravama i Vladi Srbije izradila 60 miliona različitih proizvoda.

"Naše poslovanje smo pokrenuli u Požarevcu i siguran sam da ćemo imati još više uspeha u nardenom vremenu“, naglasio je Moskić.

Video: Čadež obišao fabriku Inox i pozvao privrednike regiona na međunarodni samit u

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ex Radnik PKC-a

    8. septembar 2022 | 20:48

    A plate minimalac,rad po 12 sati pod prisilom i ucenama i svaka subota radna,sramota

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>